En Sıcak Konular

Bağış'tan, Hristofyas'a 'haddini bil' mesajı

3 Temmuz 2012 14:48 tsi
Bağış'tan, Hristofyas'a 'haddini bil' mesajı Dmitris Hristofyas, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan telefon bekleyince araya Egemen Bağış girdi ve Hristofyas'a haddini bildirdi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Birliği dönem başkanlığını altı aylığına devralan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) lideri Dmitris Hristofyas'ın son dönemde Türkiye'den bir telefon beklediği veya Türkiye'ye gitmek istediğine dair beyanatları olduğunu söyledi.

Bağış, "Ben kendisine hatırlatmada bulunmak istiyorum. Hatları karıştırmasın, onun muhatabı ve muadili MMOV Cumhurbaşkanı Sayın (Derviş) Eroğlu'dur. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı öyle sözde başkanlıklarla, yarım ada devletleriyle vakit harcayacak kadar zaman lüksüne sahip değildir. Eroğlu'nun bu konuda kendilerine destek vermeye hazır olduğunu biliyorum. Ellerindeki sineklikle aslan avlamaya kalkmasınlar. Herkes kendi boyunun ölçüsü içerisinde atması gereken adımları atsın." dedi.

AB Bakanlığı'nda gerçekleştirilen 11. İç Koordinasyon ve Uyum Komitesi (İKUK) toplantısı öncesinde konuşan Egemen Bağış, GKRY'nin AB dönem başkanlığı sürecini de değerlendirdi. Egemen Bağış, "Bu süreçte Türkiye'nin kararlılığını engelleyebilecek zannedenler GKRY'nin sözde başkanlığını bahane olarak kullanmak istediler. Hem pozitif gündem konusunda alınan kararlar hem de Meclis'in ortaya koyduğu dirayetli duruşu, hem de kurumlarımızın kararlılığı Türkiye'nin geldiği noktayı gösteriyor. Avrupa'da farklı farklı espriler yapılıyor, farklı yaklaşımlar var. Hepsini bir kenara bırakıyoruz. Ama eğer dönem başkanlığını üslenen yarımada devletinin yardıma ihtiyacı olursa hemen yanı başlarındaki KKTC'nin kendilerine yardım etmeye hazır olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz." diye konuştu.

HERKES KENDİ BOYUNUN ÖLÇÜSÜ İÇERİSİNDE ATMASI GEREKEN ADIMLARI ATSIN

Hiçbir zaman çözümsüzlüğü çözüm olarak kabul etmediklerini ve çözümden yana tavır ortaya koyduklarını dile getiren Egemen Bağış, şöyle konuştu: "Dönem başkanlığı döneminde de tarihi bir uzlaşmaya imza atmak isterlerse KKTC'deki yetkililer GKRY ile bu süreçte de aynı şekilde diyalogu sürdüreceklerdir. Makul, kabul edilebilir, siyasi eşitliğe dayalı çözüm konusunda Türkiye KKTC'ye destek vermeye devam edecektir. GKRY liderinin son dönemde 'Türkiye'den telefon bekliyorum, Türkiye'ye gitmek istiyorum' şeklindeki demeçlerini görmüşsünüzdür. Ben bir hatırlatmada bulunmak istiyorum: Hatları karıştırmasın, onun muhatabı ve muadili KKTC Cumhurbaşkanı Sayın (Derviş) Eroğlu'dur. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı öyle sözde başkanlıklarla, yarım ada devletleriyle vakit harcayacak kadar zaman lüksüne sahip değildir. Eroğlu'nun bu konuda kendilerine destek vermeye hazır olduğunu biliyorum. Ellerindeki sineklikle aslan avlamaya kalkmasınlar. Herkes kendi boyunun ölçüsü içerisinde atması gereken adımları atsın. Türkiye çözüm için destek vermeye devam edecektir."

Kendisine Rumların dönem başkanlığını devralmasından sonra "ne değiştiği" sorulan Egemen Bağış, hiçbir şeyin değişmediğini söyledi. Bağış, Rumların dönem başkanlığını da Türkiye'de 23 Nisanlarda çocukların resmi koltuklara "heveslerini almaları" için oturtulmasına benzetti.

Kaynak: CİHAN



Bu haber 1,003 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,726 µs