En Sıcak Konular

Rumlarda yaprak dökümü başladı

3 Temmuz 2012 14:19 tsi
Avrupa Birliği'nin finansal destek mekanizmasına bağlanan Güney Kıbrıs Rum kesiminde ilk banka battı. Rum hükümeti, ülkenin önde gelen bankası Laiki’nin yüzde 84 hissesini alarak bankayı devraldı

NTVMSNBC'de yer alan habere göre, AB dönem başkanlığını devralan Kıbrıs Rum kesimi bir taraftanda da ekonomik krizle boğuşuyor. AB'nin finansal destek mekanizmasına bağlanan Rum kesimi, ülkenin önde gelen bankası Laiki'nin yüzde 84 hissesini devraldı.

Laiki’nin Çin’e satışı planlanıyor. Bu amaçla Çin’e giderek yetkililerle görüşen Ticaret Bakanı Neoklis Silikyotis ile Laiki Bankası Başkanı Mihalis Sarris satıştan umutlu olduklarını açıkladı.

BANKAYA KARŞI DOĞALGAZ

Batan Laiki Bankası için yapılan pazarlıklarda Çin yetkililer, bankayı satın almalarına karşılık Rumların Akdeniz’de bulduğu doğalgaz yataklarının işletilmesinde avantajlı bir konumda olmak istiyor.

Rumlarla enerji alanında işbirliği yapmak isteyen Çin, özellikle denizdeki sondaj alanlarıyla ilgileniyor. Çin yetkililerin Laiki Bankası'nın satın alınmasına karşılık doğalgaz konusunda net bir dille ayrıcalık talep ettiği belirtiliyor.

AB HEYETİ RUM KESİMİNDE

Öte yandan, AB finansal destek mekanizmasına bağlanan Rumların geleceğinin belirlenmesi amacıyla adaya gelen Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu yetkililerinden oluşan heyet çalışmalarına başladı.

Rum maliye bakanlığında konuşlanan heyet, bankacılık sektörünün kurtarılması için gerekli kredi miktarını belirlemeye çalışıyor.

Yetkililerin tahminlerine göre, bankaları kurtarma operasyonu için 10 ila 12 milyar Euro kredi gerekecek.

Yunanistan’a bağımlı olan Rum bankacılık sektörü, Atina’daki ekonomik krizden doğrudan etkilenmişti. Yunanistan’daki mali kriz sonrasında ülkenin önde gelen 3 büyük bankası batma noktasına geldi.



Bu haber 696 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,562 µs