En Sıcak Konular

Sokaklar ceset dolu

1 Temmuz 2012 12:00 tsi
Sokaklar ceset dolu Suriye'de rejime bağlı birliklerin, muhaliflerin başkentteki kalesi Duma'yı ele geçirdiği iddia edildi. Onlarca ölünün bulunduğu kentten halk kaçarken cesetler ise sokak ortalarında kaldı.

Suriye'de aylardır 10 binden fazla kişinin ölümüne neden olan çatışmaların bitirilmesi için gözler büyük devletlerin atacakları adımlara çevrilmişken ülkeden yine vahşet haberleri gelmeye devam etti. Associated Press ajansına ulaşan muhalifler, Devlet Başkanı Beşar Esad'a bağlı birliklerin başkent Şam'a 15 km yakınındaki Duma'yı ele geçirdiğini aktardı. 500 bin nüfuslu kente 10 gündür yoğun saldırılar düzenleyen ordunun, arkasında onlarca ölü ve yaralının bulunduğu bir enkaz bıraktığı kaydedildi. Muhalifler ölü sayısını net olarak veremeyeceklerini bildirdi. Ancak Duma'da sokak ortasında terk edilen cesetlerin görüntüsü de uluslararası ajanslara ulaştı. Muhalifler ayrıca, geçici hastane olarak kullanılan iki merkezin de Esad'ın ordusu tarafından basıldığını ve doktorların kaçmak zorunda kaldığı kaydedildi.

YÜZLERCE KİŞİ KAÇIYOR

Yüzlerce kişinin tutuklanma korkusu içinde Duma'yı terk ettiği öğrenildi. Humus, İblid ve Deyr Ez Zor kentlerindeki yoğun bombardımanda ise 63 kişi hayatını kaybetti. Şam'ın Zemelka bölgesinde bir cenaze aracını hedef alan bombalı saldırıda 20'den fazla kişinin öldüğü yüzlerce kişinin de yaralandığı bildirildi. Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, dün toplam 106 kişinin öldüğünü duyurdu.

sabah

Bu haber 1,138 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,768 µs