En Sıcak Konular

KCK: Taş atan çocuklar generalimiz

1 Temmuz 2012 09:47 tsi
KCK: Taş atan çocuklar generalimiz KCK operasyonu PKK’nın üst yapılanmasının sosyal alan merkezine bağlı iki örgütü deşifre etti.

Sendikası Konfederasyonu’nun (KESK) içindeki KCK yapılanmalarına yönelik operasyon, PKK’nın üst yapılanmasının sosyal alan merkezine bağlı iki örgütü deşifre etti.
 
Emniyet güçlerinin 25 Haziran’da yaptığı KCK operasyonunun, terör örgütünün sendikal kuruluşlar içinde yapılanan PKK/KCK kadrolarını hedef aldığı öne sürüldü. Demokratik Emek Platformu (DEMEP) ve Demokratik Emekçi Kadın Birliği (DEKAB) gibi örgütlerin Öcalan için eylem yapılmasından Van ve Diyarbakır belediyelerinin savaş ve afet hali için çadır üretmesine kadar birçok konuda sendika üzerinden baskı yürüttükleri iddia edildi. Sendika binalarında yapıldığı öne sürülen örgüt toplantılarında taş atan çocuklardan ‘Küçük Generallerimiz’ olarak bahsedilirken, hükümetin bu yıl hayata geçireceği 4+4+4 eğitim modelinin çocukları taş atmaktan alıkoyacağı dile getiriliyor.
 
Belediyeler savaşa hazırlansın

Operasyon kapsamında gözaltına alınan isimlerin KCK’nın sendikal yapılanması içinde faaliyetlerini yürüten kişiler olduğu öne sürüldü. Mahkeme kararıyla yapılan dinlemeler ve elde edilen delillerde KCK’lıların sendikal yapılanması olan DEMEP ve DEKAP toplantılarında ise şok edici kararlar aldıkları iddia edildi.
 
Bunlardan bazıları şöyle:

- Güneydoğu’daki BDP’li belediyelerin devletten daha etkin olması, Türkiye ile yapılan savaş için belediyeler tarafından yeterince hazırlık yapılması, KESK’in belediyeleri bu yönde sıkıştırması.
 
- Güneydoğu’daki belediyelerin yeterince savaş hazırlığı yapmadan, doğal afetlere yönelik bir hazırlık içine girmeden özerklik ilanının bir anlamı olmadığı.
 
- “Demokratik özerklik” gibi aşamaların bir geçiş aşaması olarak düşünüldüğü, KCK’nın bağımsız bir Kürdistan Devleti’ni amaçladığı, Bağımsız Kürdistan kurulması planları.
 
- KCK, KESK’e teröristbaşı Öcalan’ın avukatları ile görüştürülmesinin önünün açılması için sokak eylemleri yapılması talimatı.
 
KESK'in ve KESK Başkanı Lami Özgen’in KCK’ya yapılan operasyonlar konusunu basına daha fazla taşıması gerektiği.
 
bugün


Bu haber 814 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,212 µs