En Sıcak Konular

'Jetin hesabını sormaya devam edeceğiz'

30 Haziran 2012 21:51 tsi
'Jetin hesabını sormaya devam edeceğiz' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin çok zor bir coğrafyada yer aldığını ve böyle bir coğrafyada büyüdükçe, geliştikçe, kalkındıkça, ilerledikçe bazı çevrelerin de bundan ciddi rahatsızlık duyarak bu büyümeyi engellemeye çalıştığını söyledi.

Ulusa Sesleniş konuşmasında Türkiye'nin bölgesindeki ve dünyadaki gelişen konumuna dikkat çeken Erdoğan, "Biz, ayağımıza çelme takacaklar, yolumuzu kesecekler diyerek yola çıkmaktan korkan bir millet değiliz. Biz, tehditlere boyun eğecek bir millet, böyle bir devlet, böyle bir ülke hiç değiliz. Bu milletin tarihinde hiçbir zaman pısırıklık, korkaklık olmadı. Bizim Milli Marşımızın, İstiklal Marşımızın ilk kelimesi, dikkatinizi çekiyorum, 'korkma' kelimesidir. Bizim ve milletimizin lügatinde korku yoktur." dedi.

Erdoğan, konuşmasının başında Türkiye'nin son 9,5 yılda her alanda çok büyük başarılara imza attığını vurguladı. "Bizler ülkemizin on yıllardır süren kronik sorunları tek tek çözüyoruz, engelleri aşıyoruz, ekonomide, demokratik hak ve özgürlüklerin genişletilmesinde, sosyal politikalarda, iç ve dış politikada tam bir uyum içinde, ortak bir heyecan ve coşkuyla hep birlikte 2023 hedeflerine doğru kararlılıkla ilerliyoruz." diyen Erdoğan, Türkiye'nin çok zor bir coğrafyada yer aldığına dikkat çekti. "Maalesef, etrafımızda, Ortadoğu olsun, Kafkasya olsun, Balkanlar, Akdeniz, Kuzey Afrika olsun, zaman zaman olumsuzluklar yaşanıyor. Türkiye, tüm bu bölgelerin en ortasında yer alan bir ülke olarak, bütün olumsuzluklara rağmen, bir istikrar adası, bir huzur ve güvenlik adası olma vasfını muhafaza ediyor." diye konuştu.

Türkiye'nin, bölgedeki birçok ülkenin tersine, kökleri çok eskiye uzanan, kadim bir devlet geleneğine sahip olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti: "Millet olarak bizler, merkezinde bulunduğumuz bu coğrafyada, bin yılı aşkın bir süredir sağduyunun, soğukkanlılığın, itidalin, en önemlisi de hakkın, hukukun, adaletin yanında olduk. Ecdadımızdan aldığımız mirasla, atalarımızdan, kadim devlet geleneğimizden, zengin medeniyetimizden aldığımız ilhamla, biz her zaman büyük devlet refleksi gösterdik. İşte bu vasfımızdan dolayı, biz, içinde bulunduğumuz zor coğrafyada, bağımsız, özgür, istikrarlı bir devlet olarak yolumuzda kararlılıkla ilerliyoruz. Sadece Türkiye'yi büyütmekle yetinmiyoruz; komşularımızın, bölge ülkelerinin de büyümesi, huzur ve istikrara kavuşması, bölgesel sorunların bir an önce çözülmesi için çok yoğun gayret sarfediyoruz."

'KAN VE GÖZYAŞININ HİÇ DİNMEDİĞİ BU COĞRAFYADA HUZURUN TESİSİ'

Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyanın, bin yılı aşkın bir süredir kan ve gözyaşıyla yıkanan bir coğrafya olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "13 asır önce, Kerbela'da, Hazreti Peygamberimizin mübarek torunu Hazreti Hüseyin ve ailesi, son derece acımasız bir savaşta katledilmişti. O tarihten itibaren, ne yazık ki bu coğrafyada kan ve gözyaşı hiç dinmedi. Yaşanan bu acı hadiseye rağmen, ihanetler, kardeş kavgaları, mezhep çekişmeleri, terör, yoksulluk maalesef sona ermedi. Biz, Türkler olarak, Kürt kardeşlerimizle, Arap kardeşlerimizle, bu coğrafyadaki tüm etnik gruplarla, her zaman istikrarı, huzuru, güvenliği tesis etmenin mücadelesi içinde olduk. Dikkatinizi çekiyorum: Büyük Selçuklu Devletinden bugüne kadar, millet olarak biz her zaman barışın, uzlaşmanın, kucaklaşmanın, bir ve beraber olmanın, kardeş olmanın bayraktarlığını üstlendik. Bağdat, Basra, Aden Körfezi, Kahire, Kudüs, Şam, özellikle de Mekke ve Medine tehdit edildiğinde, tamamen insani duygularla, vicdani duygularla, medeniyetimizin bize yüklediği sorumlulukla, tehditlere karşı kimi zaman tek başımıza göğüs gerdik. Bütün bu coğrafyada yer alan halklar, tarihin birbirine kardeş eylediği halklardır. Bu coğrafyada, biz bin yılı aşkın bir süredir aynı kaderi paylaşıyoruz. Bu bölgede, hüznümüz bir oldu, kederimiz bir oldu, sevincimiz, coşkumuz, heyecanımız bir oldu. Bugün de aynı şekilde, çok geniş bir bölge içinde, tüm halkların kalpleri ortak atıyor."

'TÜRKİYE İÇİN BAŞKA YOL YOK'

2002 yılı sonunda Türkiye'nin toplam dış ticaret hacminin 88 milyar dolar olduğunu, 2011 sonunda, dış ticaret hacminin 4 kattan fazla artarak 376 milyar dolara ulaştığını vurgulayan Erdoğan, "İşte bu büyük artış, bizim yüz yıldır sırtımızı döndüğümüz komşularımızla kucaklaşmanın bir eseridir. Türkiye'nin bu oranda büyümesi, dış ticaretini, turizm gelirlerini, turist sayısını, yatırımlarını artırması, bizim aktif dış politikamızın eseridir. İşte 2002 yılının sonunda göreve geldiğimizde bizim ülkemize gelen turist sayısı 13 milyondu gelirimiz 8,5 milyar dolardı. Ama şimdi ülkemize gelen turist sayısı 31,5 milyon seviyesine çıktı, gelirimiz de 23 milyar dolara ulaştı." dedi.

Bunun dünya ile kucaklaşmanın dünya ile Türkiye arasındaki ilişkileri artırmanın bir neticesi olduğuna işaret eden Erdoğan, "Dünyanın hemen her başkentine ulaştık, bazı başkentlere defalarca gittik, sorunları masaya yatırdık, çözdük, çözüm yoluna koyduk. İşbirliğini kat kat artırdık. Sadece ben değil tüm bakan arkadaşlarım aynı şekilde dolaştılar. Giderken yanımıza işadamlarımızı da aldık. Onlarla beraber tüm dünyayı dolaştık. Açıkçası, Türkiye için başka bir yol, başka bir çare, başka bir yöntem yoktur." ifadelerini kullandı

BİZİM LÜGATİMİZDE KORKU YOK'

Türkiye'nin "içine kapanarak değil, olabildiğince çevresini kucaklayarak büyüyebileceğini" söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti: "On yıllar boyunca içine kapanan Türkiye büyüyemedi, gelişemedi, sorunlarına çözüm üretemedi. Kendisini on yıllar boyunca dış dünyaya, komşularına, dost ve kardeş halklara kapatan Türkiye, darbelerle, çete faaliyetleriyle, yasaklarla, kısıtlamalarla, her alanda geriye gitti, yoksullaştı. Biz, ayağımıza çelme takacaklar, yolumuzu kesecekler diyerek yola çıkmaktan korkan bir millet değiliz. Biz, tehditlere boyun eğecek bir millet, böyle bir devlet, böyle bir ülke hiç değiliz. Bu milletin tarihinde hiçbir zaman pısırıklık, korkaklık olmadı. Bizim Milli Marşımızın, İstiklal Marşımızın ilk kelimesi, dikkatinizi çekiyorum, korkma kelimesidir. Bizim ve milletimizin lügatinde korku yoktur."

Böyle bir coğrafyada, Türkiye büyüdükçe, Türkiye geliştikçe, kalkındıkça, ilerledikçe, bazı çevrelerin de bundan ciddi rahatsızlık duyduğunu ve bu büyümeyi engellemeye çalıştığını söyleyen Erdoğan, "Türkiye'nin güçlü bir ekonomiyle, aktif bir dış politikayla, bölgesinde ve dünyada etkin bir güç olmasını bazı çevreler hazmedemiyorlar. İşte bu çevreler, kimi zaman terör örgütlerini, kimi zaman da kukla diktatörleri maşa olarak kullanarak Türkiye'yi yürüyüşünden alı koymaya çalışıyorlar." dedi.

'TERÖR ÖRGÜTÜ İHANET İÇİNDEDİR'

Yaklaşık 30 yıldır, terör örgütünün ihanet içinde olduğunu ifade ettiklerini söyleyen Erdoğan, "Evet...Terör örgütü ihanet içindedir. Sadece Türkiye'ye, sadece Türklere karşı değil, bizim Kürt kardeşlerimize karşı da tam bir ihanet içindedir. Terör örgütü, bugün, Türkiye'nin hasmı çevrelerin maşası olduğunu, onların taşeronu olduğunu artık çok daha net biçimde göstermiştir. Terör örgütü hiçbir zaman hak mücadelesi vermedi ve vermiyor.Terör örgütünün saldırıları, benim Kürt kökenli vatandaşlarıma 30 yıl boyunca hiçbir hak sağlamamış, tam tersine onları acıya, kana ve gözyaşına boğmuştur. Türkiye, en uzun sınırı paylaştığı Suriye ile çok ciddi ve milli bir meseleyle uğraşırken, terör örgütünün Doğu ve Güneydoğuda alçakça eylemlerini artırmış olması, altı mutlaka ve mutlaka çizilecek bir husustur." ifadelerini kullandı.

Askerlere ve polislere yönelik son saldırıların, terör örgütünün nasıl bir ihanet içinde olduğunun en somut delili olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Bu örgüt, Kürt olmadığını, Müslüman hiç olmadığını, Türkiyeli de olmadığını artık bu son saldırılarla tartışmaya mahal bırakmayacak derecede açıklığa kavuşturmuştur. Terör örgütünün yegâne amacı ve yegâne işi, Türkiye düşmanı, Türklerin, Kürtlerin, Arapların, diğer tüm kardeş halkların düşmanı olan çevrelere taşeronluk yapmaktır." diye konuştu.

'TÜRK JETİNİN HESABINI SORMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Ne terör tehdidine ne de kukla diktatörlerin kışkırtmalarına asla ve asla boyun eğmeyeceklerini vurgulayan Başbakan Erdoğan, "2023 hedeflerimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Türkiye'nin büyümesi karşısında ortaya konan bu tür alçakça eylem ve saldırılara karşı kesinlikle kesin tavırlı olacak aldırış etmeyeceğiz. Bu aziz millet, eşkıyanın, çapulcuların, çetelerin, kuklaların tehdit ve kışkırtmalarına eyvallah edecek bir millet değildir. Bu aziz millet, haince, alçakça saldırılar karşısında geri adım atacak bir millet asla değildir. Bir yandan terörle kararlı şekilde mücadele etmeye, diğer yandan, Doğu Akdeniz'de, 13 mil açıkta, uluslararası sularda uçağımıza yönelik saldırının hesabını sormaya devam edeceğiz. İtidali, soğukkanlılığı, sağduyuyu elden bırakmayacağız. Hukukun dışına asla çıkmayacağız. Savaş çığırtkanlarına kulak asmayacağız. Ancak, korkuya, pısırıklığa, çekingenliğe de asla teslim olamayacağız. Ecdadımızdan aldığımız ruhla, cesaretle, onlardan devraldığımız mirasla, biz hem ülkemizi büyütmeye, hem de bölgemizde hakkı, hukuku savunmaya devam edeceğiz. Göreceksiniz, kazanan her şekilde Türkiye olacaktır." dedi.

Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olanların, Türkiye'nin huzur ve istikrarına, kardeşliğine kastedenlerin, milletin birliği ve dayanışması karşısında eriyip gideceklerini savunan Erdoğan, "Akdeniz'de, uluslararası sularda namert bir saldırıyla düşürülen uçağımızın pilotlarıyla ilgili umutlarımızı da muhafaza ediyoruz. Umutlarımızı halen koruduğumuz bu süreçte pilotlarımızın ailelerine de sabır ve metanet diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin her an adım adım, basamak basamak hedeflerine doğru yol aldığını, hedeflerine doğru kararlılıkla ilerlediğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Eminim ki, sizler de Türkiye'nin kat ettiği bu mesafeyi görüyor, şahitlik ediyorsunuz...9,5 yıl öncesinin Türkiye'si ile bugünün Türkiye'si arasında fersah fersah fark var. 9,5 yıl önceki Türkiye, bütün dünya tarafından krizler ülkesi olarak görülüyordu...Bugün, hamdolsun, Türkiye, hükümetimizin rasyonel politikalarıyla, hükümetimizin gerçekleştirdiği yatırımlarla, milletimizin coşkusu ve katılımıyla tam bir fırsatlar ülkesi haline geldi. Türkiye bu yükselişini sürdürmeye devam edecek." ifadelerini kullandı.

Cihan



Bu haber 1,011 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,326 µs