En Sıcak Konular

''İkinci bir Ermeni devletine izin vermeyiz''

29 Haziran 2012 22:10 tsi
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkesinin kendi topraklarında ikinci bir Ermeni devletinin kurulmasına izin vermeyeceğini söyledi.

Azertac Ajansının yayınladığı habere göre, Bakü'de düzenlenen 23. Crans Montana Forumunun açılış törenine Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile eşi Mehriban Aliyeva da katıldı.

Forumda konuşma yapan Cumhurbaşkanı Aliyev, farklı kültürlere sahip insanların uzun yıllardır Azerbaycan'da birlikte ve barış içerisinde yaşamasını, son dönemlerde ülkesinde düzenlenen önemli uluslararası etkinlikleri tarihi başarı olarak nitelendirdi.

Azerbaycan'ın 20 yılda ekonomik ve siyasi açıdan geliştiğini ve bölgesinin en güçlü ülkesi olduğunu vurgulayan Aliyev, kendileri için bağımsızlığın en büyük servet olduğunu belirtti.

Azerbaycan-Ermenistan arasındaki Yukarı Karabağ sorununa da değinen İlham Aliyev, ülke topraklarının yüzde 20'sinin işgal altında olduğunu, uluslararası kuruluşların, özellikle de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin işgal olunmuş Azerbaycan topraklarıyla ilgili 4 kararına rağmen Ermenistan'ın bu kararlara uymadığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Aliyev Yukarı Karabağ sorununun çözümüne ilişkin Azerbaycan tarafının tutumunun net olduğunu, toprak bütünlüğü ilkesine dayandığını belirterek, Azerbaycan'ın kendi topraklarında ikinci bir Ermeni devletinin kurulmasına hiçbir zaman izin vermeyeceğini ifade etti.

23'üncüsü Bakü'de düzenlenen ve Türkiye'den Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in de katıldığı Crans Montana Forumunun bu yılki iştirakçıları arasında Gürcistan, Makedonya, Karadağ Cumhurbaşkanları, Estonya Parlamento Başkanı, Birleşik Arap Emirliği ile Lüksemburg veliaht prenslerinin yanı sıra tanınmış birçok politikacı ve çeşitli ülkelerin eski cumhurbaşkanları da bulunuyor.

1 Temmuz'a kadar devam edecek forumda enerji üretiminden gıdaya, güvenlikten küreselleşmeye çeşitli konular görüşülecek.

aa
 

Bu haber 951 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,558 µs