En Sıcak Konular

Düşürülen uçağa 'İsrail yazılımı' iddiasına cevap

29 Haziran 2012 19:08 tsi
TBMM Genel Kurulu'nda, Bütçe Kanunlarında yer alan bazı hükümlerin ilgili kanunlara eklenmesine ilişkin kanun tasarısı kabul edilerek yasalaştı. Milli Savunma Bakanı düşen uçakla ilgili bir iddaya cevap verdi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Bütçe Kanunlarında yer alan bazı hükümlerin ilgili kanunlara eklenmesine ilişkin kanun tasarısı kabul edilerek yasalaştı.

Kanunla, bütçe kanunlarında her yıl yer alan ve süreklilik arz eden hükümler, ilgili kanunlara taşındı.

Bu hükümler özetle şöyle:

-Bütçe düzeni, gelir ve gider cetvellerinin düzenlenmesi, yıl içinde yeni tertipler, gelir ve finansman kodları açılması, muhasebe ve kesin hesaba ilişkin kayıtların yapılmasına ilişkin hükümler.

-Yükseköğretim kurumlarının toplu halde öngörülen ödeneklerinin birimlere gönderilmesi ve harcama yetkilisinin belirlenmesine ilişkin hükümler.

-Yurtiçi ve yurtdışı kaynaklardan sağlanacak bağış, hibe ve yardımların bütçeleştirilmesine ilişkin hükümler.

-Resmi taşıtların satın alma, mübadele ve hibe yoluyla edinimi, kullanımı ve bunların giderlerine ilişkin hükümler.

-Kadroların kullanımı, sözleşmeli personel ve işçi istihdamı ile bunlara ilişkin ödeneklerin kullanımı ve yurt dışı aylıklarının ödenmesini düzenleyen hükümler.

-Özelleştirme gelirlerinin bütçeye gelir kaydedilmesine imkan sağlayan hükümler.

Bu hükümlerin ilgili kanunlara aynen taşınmasıyla, TBMM'nin bütçe hakkının sağlıklı kullanılabilmesinin temini sağlanacak ve bütçe görüşme sürecinin etkinliği artırılacak. 2012 Yılı Bütçe Kanunu'nda 30 olan madde sayısı, 2013 Yılı Bütçe Kanunu'nda 15'e düşürülmüş olacak.

Yasayla, Özelleştirme Fonu'nun nakit fazlasının belirli bir kısmının genel bütçeye gelir kaydedilmesi ile Devlet Demir Yolları'na ait limanların özelleştirilmesinden elde edilecek gelirlerin bütçeye özel gelir ve özel ödenek kaydedilmesini öngören düzenlemeler yürürlükten kaldırılıyor. Elektrik Üretim Anonim Şirketi veya müessese, bağlı ortaklık, iştirak, işletme birimleri varlıklarının özelleştirilmesinden elde edilen gelirlerin genel bütçeye özel gelir ve özel ödenek kaydedilmesine ilişkin düzenlemeden de vazgeçiliyor.

-''Hayal ürünü''

Bu arada, tasarının görüşmeleri sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ürdün'e kaçırılan bir Suriye uçağının yazılımının düşürülen Türk uçağına yüklendiğine ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, ''Öyle bir şey kesinlikle doğru değildir. Bu güne kadar ilgili kurumlardan milletimize verilen bilgi doğrudur. Aksini ispat eden getirir söyler. Hayal ürünü'' diye konuştu.  

Yılmaz, astsubayların mali durumlarının iyileştirilmesi için bir çalışma yaptıklarını vurgulayarak, ''İnşallah tamamlandığı zaman onu da göreceğiz'' dedi.  

Bakan Yılmaz ayrıca, bir soru üzerine, YAŞ kararıyla ordudan atılanların geri dönmelerini sağlayan kanun hükmünün sadece irtica suçlamasıyla atılanlar için değil, bu durumdaki bütün personel için geçerli olduğunu söyledi.

aa

Bu haber 776 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,429 µs