En Sıcak Konular

Esad'ın kaleleri hedefte

29 Haziran 2012 10:50 tsi
Başkent Şam'da üç gündür üst üste Esad'ın kalelerini vuran muhaliflerin son hedefi Adalet Sarayı oldu. Ülke genelinde 120 kişi öldü.

Suriye'de Devlet Başkanı Beşar Esad iktidarını devirmek için mücadele eden muhalifler, başkent Şam'da rejimin otoritesini simgeleyen hedefleri vurmaya devam ediyor. Üç gündür üst üste büyük saldırıların yaşandığı Şam'da dün de tarihi Hamidiye çarşısı yakınlarındaki Adalet Sarayı hedef alındı. Bombalı 2 araçla düzenlenen saldırıda etraf savaş alanına döndü. 3 kişinin yaralandığı patlamalarda, Adalet Sarayı'nın otoparkında bulunan hakim ve avukatlara ait 20'den fazla araç da hurdaya döndü. Devlet televizyonunun "terörist saldırı" olarak nitelediği eylem için Batı basınında "Muhalifler, birkaç gün öncesine kadar çok sık giremedikleri başkentte artık Esad'ın stratejik noktalarını vuruyor" yorumları yapıldı. Üç gün önce Esad'ın kardeşi Mahir Esad'a bağlı Cumhuriyet Muhafızları'na ağır silahlarla saldırı düzenlenen, iki gün önce de rejim yanlısı El İhbariye televizyonun basıldığı Şam, Esad'ın kalesi olarak görülüyor.

HAMAS'A SUİKAST

Öte yandan önceki gün 149 kişinin öldüğü Suriye'de kan dün de durmadı. Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, çeşitli kentlerde hava destekli ağır silahlarla düzenlenen operasyonlarda 120 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. 24 kişinin can verdiği Şam'ın banliyöleri ve 17 kişinin öldüğü Humus çatışmaların merkezi oldu. Hamas Hareketi'nin önde gelen isimlerinden Kemal Hüsni Ganace ise kimliği bilinmeyen kişilerce Şam'daki evinde öldürüldü. Hamas suikastten İsrail istihbarat örgütü Mossad'ı sorumlu tuttu.

ESAD: FİLİSTİN İÇİN BASKI ALTINDAYIZ

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ülkesine yönelik askeri bir müdahale beklemediğini söyledi. İran devlet televizyonuna konuşan Esad, "Libya tipi müdahale Suriye'de mümkün değil." dedi. Ülkede reformlara devam ettiklerini savunan Esad, Suriye dışından getirilecek bir çözümü kabul etmeyeceklerini ifade etti. Esad, bunun nasıl çözülebileceğini sadece Suriyelilerin bildiğini dile getirdi. Filistin'e verdikleri destek sebebiyle baskı altında olduklarını da savunan Esad "Suriye'ye yapılan baskılar bugün de yarın da bir sonuç vermeyecektir"dedi.

'SADAKATLE BAĞLIYIZ'

İran' a Suriye'nin yanında olmasından dolayı minnettarlığını dile getiren Esad "İran Suriye'nin yanında ve biz de onlara her zaman sadakatle bağlıyız" dedi. İran devlet televizyonuna konuşan Beşar Esad "Bazı ülkeler bizi suçlamak için Annan planı çöksün istiyor" diye konuştu.

200 BİN BATILI KIBRIS'TAN ÇIKARILACAK

Rum Politis gazetesi, Rum Bakanlar Kurulu'nun Suriye'ye uluslararası bir müdahale yapılması halinde Güney Kıbrıs'ın, Suriye'den kaçmaya çalışacak Batılıları kabul etme rolüyle ilgili bir senaryo üzerinde çalıştığını yazdı. Buna göre 125 bini Amerikalı ve 65 bini Avrupalı olmak üzere yaklaşık 200 bin kişi, Suriye'nin yanı sıra Lübnan'ın bazı bölgelerinden tahliye edilecek. BM Mülteci Örgütü ise Suriye'den kaçanların sayısının bu yıl sonuna kadar 185 bin kişi olacağını tahmin ettiklerini açıkladı.

sabah

Bu haber 760 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,668 µs