En Sıcak Konular

Hakkari'yi sel vurdu

28 Haziran 2012 15:53 tsi
Hakkari'de meydana gelen sel felaketinde yaklaşık 40 ev kullanılamaz hale gelirken, belediye bünyesinde kriz masası kurularak hasar tespit çalışmalarına başlanıldı.

Dün öğle saatlerinde başlayan şiddetli yağmur şehrin değişik mahallelerinde bulunan birçok dere yatağının taşmasına neden olmuştu. Evlerinde mahsur kalan ve gözyaşlarına hakim olamayan aileler belediye ve işadamı Abdurrahman Er tarafından bölgeye gönderilen iş makinelerinin yardımıyla kurtarılmıştı. Hakkari Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kazandıoğlu, meydana gelen selde 7 ayrı noktada bulunan yaklaşık 40 evin tamamen hasar gördüğünü belirterek, hasar tespit çalışmalarının halen devam ettiğini söyledi.

SEL HAKKARİ'Yİ BU HALE GETİRDİ!

Kazandıoğlu; "Dere yataklarının taşması sonucu birçok ev sular altında kalmış ve hasar görmüştür. Bunun üzerine kriz masası oluşturduk. Fen İşleri, Zabıta, Su ve Temizlik, İtfaiye ve Destek Hizmet müdürlüklerinden oluşan zarar tespit ekibi kurduk. Hasar tespit çalışmaları sonuçları belediye bünyesinde kurulan kriz masasına bildirilecek. Ayrıca Otluca Dereboyu mıntıkası da selden zarar görmüştür. Dere yatakları üzerinde bulunan bazı köprüler zarar görmüştür. Hasar tespit çalışmalarımız devam ederken diğer taraftan da İl Özel İdaresi, DSİ ekipleri de çalışmalarda bizlere destek olmaktadır" dedi.

Dere yatakları kenarında evleri bulunan ve evleri sular altında kalan aileler ise, DSİ yetkililerine tepki göstererek dere ıslahı yapılmasına rağmen istinat duvarların sağlıklı yapılmadığını öne sürdü. Dere yataklarının kabarması sonucu istinat duvarlarının yerle bir olduğunu ve sel sularlının evlerine zarar verdiğini ifade eden Erik ailesi fertleri, meyve bahçelerinin tamamen tahrip olduğunu, evlerinin ise sular altında kaldığını belirttiler.

4 KÖY VE 8 MEZRA YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde şiddetli yağmur nedeniyle oluşan heyelan nedeniyle 4 köy ve 8 mezranın yolu ulaşıma kapandı.

Dün öğle saatlerinde başlayan şiddetli yağmur ilçeye bağlı birçok köy ve mezra yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu. Hakkari İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliği Yüksekova Şantiye Şefi Fehmi Karaduman, yağış nedeniyle oluşan heyelanlar nedeniyle ilçeye bağlı 4 köy ve 8 mezra yolunun ulaşıma kapandığını söyledi. Karaduman, 'Dünden beri devam eden aralıksız çalışmalarımız sonucu kapanan köy ve mezra yollarının tamamını yeniden açmış bulunmaktayız. Bazı yollarda ise şimdilik sadece geçiş verebildik. Köy ve mezra yollarının tamamı açık, ancak birçok köyde bulunan yayla ve biçenek yollarının büyük bir kısmı kapalı' dedi.

Bu haber 722 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,430 µs