En Sıcak Konular

Çiçek: Avrupa'dan yeterli desteği görmedik

28 Haziran 2012 13:44 tsi
TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile İtalya Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Stefano Stefani ve beraberindeki heyeti kabul etti.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye'nin terörle mücadele konusunda Avrupa'dan yeterli desteği görmediğini belirterek, ''Şu ana kadar bir tane terörist iade edilmedi. Yakaladıklarını da kaçırdılar. Kaçmadı, kaçırdılar. Bunun altını çiziyorum'' dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile İtalya Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Stefano Stefani ve beraberindeki heyeti kabulünde, terörle mücadele konusu gündeme geldi.

Türkiye'de yapılan demokratik reformların önemli ve zor şartlarda yapıldığını ifade eden Çiçek, ''Biz burada toplantı yapıyoruz ama dün 4 askerimiz şehit oldu. Biz bu reformları terör baskısı altında gerçekleştiriyoruz. Bunun kolay olmadığını, her gün acıların yaşandığı cenazelerin geldiği bir ortamda bu türlü demokratik reformları yapmanın ne kadar zor iş olduğunu ancak bu işin acısını çeken ülke bilir'' dedi.

Çiçek, terörle mücadele konusunda, iki ülkenin yakın işbirliği içinde olmasına rağmen, İtalya'nın 3 kişiyi iade etmediğini dile getirerek, ''Maalesef Avrupa Birliği'nden terörle mücadele konusunda gerçekten somut, işe yarar ve işbirliği yaptığımızı gösterecek somut hiçbir adımı görmedim ben'' diye konuştu.

-Aldo Mora olayını hatırlattı-

Çiçek, hak ve özgürlüklerin yaşayan insanlar için olduğunu vurguladı. 16 Mart 1978'de, ''Kızıl Tugaylar'' adı verilen örgüt tarafından öldürüldüğü iddia edilen İtalya eski başbakanlarından Aldo Mora olayına değinerek, şunları kaydetti:

''Aldo Moro'ya şimdi hangi özgürlük lazım, hangi hak lazım... Bakınız dün 4 asker şehit oldu, 300 kilo patlayıcı bulundu. Bunlar masum insanları katletmek üzere bir yerlerden temin ediliyor. Bu örgütlerin Avrupa'da çok büyük ölçüde mali destek, eleman desteği, eğitim desteği, lojistik destek ve propaganda açısından büyük bir destek gördükleri Europol'un raporunda var. Biz böyle bir ortamda hayat hakkını ortadan kaldıran terör örgütüne karşı bir taraftan mücadele verip, bir taraftan da hak ve özgürlükler noktasında mesafe almaya çalışıyoruz. Bunun iyi değerlendirilmesi lazım. Maalesef Avrupa'dan bu manada yeterli desteği görmüyoruz. Şu ana kadar bir tane terörist iade edilmedi. Yakaladıklarını da kaçırdılar. Kaçmadı, kaçırdılar, bunun altını çiziyorum.''

Uluslararası işbirliğine girilmediği takdirde terörün yarın birilerinin canını yakabileceğini ifade eden TBMM Başkanı Çiçek, ''Avrupa bunun yeterince farkında mı bilmem, bu örgüt uyuşturucu satarak çocuklarınızı zehirliyor. Bizi kurşunla bombayla öldürüyor, sizi uyuşturucu ile öldürüyor. Avrupa bunun ister farkında olsun, ister olmasın. Bu örgüt mensupları eskiden satıcıydı, şimdi patron oldular. Artık çok daha fazla kaliteli uyuşturucuyu sizin taraflara gönderiyorlar. Bunu da Avrupa olarak iyice düşünün'' diye konuştu.

aa



Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,027 µs