En Sıcak Konular

Berdimuhamedov, Bakan Çağlayan'ı kabul etti

28 Haziran 2012 10:48 tsi
Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Aşkabat'ta bulunan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ı kabul etti.

Serdar Konukevi'nde yapılan görüşmede, Bakan Çağlayan Devlet Başkanı Berdimuhamedov'un 55. doğum gününü kutladı.
 
Görüşmeden sonra basına açıklamada bulunan Ekonomi Bakanı Çağlayan, Berdimuhamedov ile çok önemli ve verimli görüşme yaptığını kaydetti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tebriklerinin ilettiğini kaydeden Çağlayan, Türkmenistan'ın Türkiye'nin ticaretinde önemli yer tuttuğunu söyledi.

Türkmenistan'ı en fazla ziyaret eden bakan olduğunu kaydeden Çağlayan, Berdimuhamedov ile yeni iş alanları ve yatırım projelerini ele aldıklarını kaydetti. Berdimuhamedov'a Türk şirketlerine gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ettiklerini söyleyen Çağlayan; "Devlet Başkanı Berdimuhamedov'un seçimleri kazandıktan sonra ilk ziyaretini Türkiye'ye yapması çok anlamlı. Önümüzdeki aylarda üst düzey ziyaretler devam edecek. Yarın Türk şirketlerinin Aşkabat'ta yaptıkları büyük eserlerin açılış törenine katılacağız. Türkmenistan'ın kalkınmasından dolayı çok mutluyuz" dedi.

Türk firmalarının bu ülkede çok büyük işler yaptığını kaydeden Çağlayan, Türk firmalarını Türkmenistan'da sanayi ve diğer alanlarda yatırım yapmaya teşvik ettiklerini ifade etti. Türk şirketlerinin Türkmenistan'a olan ilgi ve alakasının her geçen gün arttığını söyleyen Çağlayan, firmaların Türkiye'nin yüzünü ağarttığını belirtti.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Aşkabat'taki temasları kapsamında Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcıları ile üst düzey ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

Bakan Çağlayan, yarın Türkmen Devlet Başkanı Berdimuhamedov'un 55. yaş günü nedeniyle gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında, çoğunluğu Türk müteahhitlik firmaları tarafından inşa edilen birçok tesisin açılışı gerçekleştirilecek.

Türkmenistan Devlet Başkanı'nın doğum günü kutlamalarına birçok devletten yetkililer katılıyor. Kutlamalar kapsamında ünlü Türk şarkıcıları da konser verecek.

Türkmenistan, dünyanın birçok bölgesinde faaliyet gösteren Türk müteahhitlik firmalarının en çok iş üstlendikleri ülkelerden biridir. Türkmenistan, 2010 yılında üstlenilen 4,3 milyar dolar değerindeki 59 proje ile Türk müteahhitlik firmalarının en fazla iş üstlendikleri ülke oldu. 2011 yılında ise, Türkmenistan'da Türk firmalarınca 3,3 milyar dolar tutarında 63 proje üstlenilmiş ve Rusya Federasyonu'ndan sonra ikinci sırada yer aldı. 2012 yılının ilk 6 ayında ise Türk müteahhitlik sektörü Türkmenistan'da 2.9 milyar dolar değerinde 31 adet proje üstlendi.

cihan


Bu haber 527 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,034 µs