En Sıcak Konular

Suriye'deki operasyonlarda ölü sayısı 99'a yükseldi

28 Haziran 2012 09:01 tsi
Suriye'nin çeşitli kentlerinde ordunun bugün ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda çoğunluğu İdlib kentinde olmak üzere ölü sayısının 99'a ulaştığı bildirildi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ülkenin kuzeyinde yer alan İdlib kenti ve çevresindeki olaylarda çoğunluğu helikopterlerden açılan ateşte olmak üzere 40, uzun bir zamandan beri ordunun başkent Şam'ın çevre kentlerine hava destekli ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 14, ülkedeki olayların ilk çıktığı Dera'da 17, Deyr Ez Zor kentinde 11, Humus'ta 8, Halep'te 5, Haseke ve Hama'da ikişer olmak üzere ülke genelindeki operasyonlarda güvenlik güçlerince açılan ateşte ölü sayısının 99'a ulaştığını belirtti.

Dera'da yer alan Filistin mülteci kampına rastgele açılan ateşte ölü ve yaralının olduğunu kaydeden Suriye Genel Devrim Konseyi yerel medya sorumlularında Ebu Şahin, açılan yoğun ateş nedeniyle kampın yüzde 60'nın kaçtığını söyledi.

Dera'ya bağlı Horan ve Kefr Şems beldelerinde ağır silahlarla düzenlenen operasyonlarda açılan tank ateşinde ve atılan roketlerin yerleşim birimlerine isabet etmesinde onlarca kişinin yaşamını yitirdiğini ve 180'den fazla kişinin de yaralandığını kaydeden Ebu Şahin, iki beldenin operasyonlar nedeniyle afet bölgesi haline geldiğini aktardı.

İdlib'in Maret El Numan kentinin şiddetli bir şekilde ordu tarafından bombalanmaya başlandığını ve yerleşim yerlerine havan ve top mermisi düşmesiyle yıkılan evlerde ölü ve yaralıların olduğunu ve kentteki halkı bir korku sardığını anlatan Ebu Şahin, kentin Hubeyd beldesinde aralarında kadın ve çocukların bulunduğu onlarca kişinin de yaşamını yitirdiğini dile getirdi.

Ebu Şahin, ordunun birçok semtte ağır silahlarla saldırması sonucu çok sayıda binada büyük hasarın meydana geldiğini bazı binaların yıkıldığını bazılarında ise yangınların çıktığını ifade etti.

Binalarda ağır silahların izlerinin görüldüğünü ve bazı binaların ise tank ateşinde yıkıldığını sözlerine ekleyen Ebu Şahin, kentte durumların iyi olmadığını ve son zamanlarda kentte kaçışların arttığını vurguladı.

Birçok kentte operasyonların devam ettiğine dikkati çeken Ebu Şahin, operasyonlarda her gün onlarca kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Bu arada, Şam'ın birçok bölgesinde şiddetli patlama sesleri geliyor.


zaman

Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,098 µs