En Sıcak Konular

'Rusya, Suriye'nin ağzından konuşuyor'

26 Haziran 2012 23:22 tsi
'Rusya, Suriye'nin ağzından konuşuyor' 'NATO'nun tavrından memnunuz' diyen Başbakan Erdoğan'dan Rusya'ya eleştiri geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''NATO'nun tavrından doğrusu memnunuz. 28 ittifak üyesi, Suriye'yi şiddetle kınamışlardır ve saldırının kabul edilemeyeceği vurgulanmıştır. NATO'nun bu noktada da ayrılmaz bir bütün olarak süreci değerlendireceğini ve takip edeceğini de ortaya koymuşlardır'' dedi.

Erdoğan, Beşiktaş'taki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) Projesi Hükümetlerarası Anlaşması imza töreninin ardından düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un ''Suriye'nin Türk jetini düşürmesi provokasyon veya planlı bir eylem olarak görülmemelidir'' şeklindeki açıklamasının sorulması üzerine, şunları söyledi:

"RUSYA SURİYE'NİN AĞZINDAN KONUŞUYOR"

''Sayın Lavrov'un açıklaması neye dayalı bilmiyorum. Dün, Dışişleri Bakanımızla yaptıkları görüşmeler daha farklıydı. Buradaki açıklaması herhalde Suriye mahfilleriyle yaptığı görüşmeden hareketle, onların diliyle biraz konuşmuş olsa gerek. Tabi bizim şu andaki bulgularımız, elimizdeki belgeler, pek de onun iyi niyetli davrandığı kadar bir tablo ortaya koymuyor.''

''28 NATO üyesi Suriye'yi şiddetle kınadı''

Başbakan Erdoğan, gazetecilerin, ''NATO bugün bir toplantı yaptı, bu anlamda Türkiye'nin uluslararası arenadaki süreci nasıl işleyecek?'' şeklindeki sorusuna da ''NATO'nun tavrından doğrusu memnunuz. 28 ittifak üyesi, Suriye'yi şiddetle kınamışlardır ve saldırının kabul edilemeyeceği vurgulanmıştır. NATO'nun bu noktada da ayrılmaz bir bütün olarak süreci değerlendireceğini ve takip edeceğini de ortaya koymuşlardır'' yanıtını verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TANAP ile hedeflenenin 50 milyar metreküp doğalgaz olduğunu belirterek, ''Bugün 6 milyar metreküp, ama daha sonra buradan 10 milyar metre küp doğal gaz alabileceğiz. Daha sonraki yıllarda ne kadar ihtiyacınız varsa, Aliyev gardaşım o kadar verebiliriz' dedi. Sıkıntı yok'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Beşiktaş'taki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) Projesi Hükümetlerarası anlaşması imza töreninin ardından düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı.

TANAP Projesi'nden Türkiye'nin nasıl bir geri dönüş beklediği yönündeki soru üzerine Erdoğan, ''Buradaki hedef doğalgaz 50 milyar metreküp. Bugün 6 milyar metreküp, ama daha sonra buradan 10 milyar metre küp doğal gaz alabileceğiz. 'Daha sonraki yıllarda ne kadar ihtiyacınız varsa, Aliyev gardaşım o kadar verebiliriz' dedi. Sıkıntı yok'' diye konuştu.



Bu haber 1,004 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,592 µs