En Sıcak Konular

'Suriye'ye silah yok'

26 Haziran 2012 23:18 tsi
'Suriye'ye silah yok' "ABD Hükümeti'nin sağladığı tek destek, ölümcül olmayan bir yapıyı içermekte ve bu ABD Dışişleri Bakanlığı üzerinden yapılıyor. ABD Savunma Bakanlığı, Suriye muhalefetine destek konusunda müdahil konumda değil"

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, ''ABD'nin Türkiye üzerinden Suriyeli muhaliflere silah gönderdiği'' yönündeki haberleri yalanlayarak, ''ABD Hükümeti, Suriyeli muhaliflere yardımları kesin surette ölümcül olmayan yardımlarla sınırlamıştır'' dedi.

Kirby, günlük basın brifinginde bir gazetecinin, ''ABD Hükümeti ya da ordusu, herhangi bir şekilde Türkiye üzerinden Suriyeli muhaliflere silah sevkiyatının içinde yer alıyor mu?'' yönündeki sorusu üzerine, ''Bu türden haberleri gördük ama hayır, şu noktayı çok net şekilde belirttik; ABD Hükümeti'nin sağladığı tek destek, ölümcül olmayan bir yapıyı içermekte ve bu ABD Dışişleri Bakanlığı üzerinden yapılıyor. ABD Savunma Bakanlığı, Suriye muhalefetine destek konusunda müdahil konumda değil'' diye konuştu.

Kirby, ''Türkiye sınırı üzerinden silah akışından haberiniz var mı?'' yönündeki bir soruya karşılık da şunları söyledi:

''Suriye muhalefetine destek sağlamanın derecesi konusunda kendi kararlarını veren diğer ülkeler olduğunu farkındayız. Bunlar, bu ülkelerin kendi başlarına aldığı kendi ulusal güvenlik kararları. Bizim açımızdan bakarsak, ABD Hükümeti, muhalefete yönelik yardımları kesin surette ölümcül olmayan yardımlarla sınırlamıştır ve bu ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılmaktadır. ABD Savunma Bakanlığı, ölümcül olmayan desteğin sağlanmasına yardım etmede bile işin içerisinde değildir''.

Kirby, Türk askeri uçağının Suriye tarafından düşürülmesi olayına dair yeni detayların olup olmadığına dair bir soru üzerine ise Türk ordusunun olayı çevreleyen koşulları incelediğini belirtti. Kirby, herhangi bir yeni bilgi varsa, bununla ilgili açıklama yapması gereken tarafın da Türk ordusu olduğunu vurguladı.

Suriye'nin eylemini kabul edilemez bulduklarını yineleyen Kirby, ''Bu konuyu ele almada müttefikimiz Türkiye'yi destekliyoruz ancak olayla ilgili spesifik detaylar konusunda bizim konuşmamız doğru değil'' ifadesini kullandı.

Pentagon'un diğer sözcüsü George Little da bir gazetecinin, Suriye konusunda, ''Türk Silahlı Kuvvetleri'nin angajman kurallarının değiştirilmesine'' ilişkin görüşünün sorulması üzerine, Türkiye'nin Suriye konusundaki duruşu ve kararlarına dair bir yorumda bulunamayacağını, bunun Türklerin ele alması gereken bir konu olduğunu söyledi.

Little, ABD yönetiminin, Türk askeri uçağının Suriye tarafından düşürülmesine dair çok ciddi kaygılarını dile getirdiğini hatırlattı. 

Bu haber 835 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,367 µs