En Sıcak Konular

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ismi Çeçenistan'da yaşayacak

26 Haziran 2012 17:04 tsi
Helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun adı Çeçenistan'ın başkenti Grozni'de, yaşayacak.

Çeçenistan'ın başkenti Grozni'de, helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun adı bir caddeye verildi. Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve eşi Makbule Ürgüp, Aktif Sivaslı Sanayici ve İş adamları Derneği (ASSİAD) Başkanı Emre Çapraz ve dernek üyeleri ile Sivas'ta yaşayan Çeçenlerden oluşan Türk heyeti Çeçenistan'da incelemelerde bulundu. Sivaslı heyet, havaalanında halk dansları topluluğu Waynah tarafından dans gösterisi eşliğinde Çeçenistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Emruddin Edilgiriyev tarafından karşılandı.

Çeçenistan'daki incelemelerde Sivaslı heyet, Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov ve Çeçen şehitlerin mezarlarını ziyaret etti. Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, temaslar hakkında bilgi vererek, "Çeçenistan uzun yıllar Türk milleti ile manevi kökenleri olan bir kahraman millettir. Bu kahraman milletin topraklarına gelmekten dolayı burada olmaktan mutlu olduk. Gezimizin ilk gününde Çeçenistan Devlet Başkanı Ahmet Hacı Kadirov'un kabrini ziyarete geldik. Allah'tan rahmet diliyoruz mekanı cennet olsun. Çeçenistan'ın savaş sonrası durumunu olağanüstü bulduk. Savaşın yaraları sarılmış Çeçen halkını çalışkan daha mutlu gördük.

İlk günkü düşüncelerim olumludur". dedi. Heyet, daha sonra Grozni'nin tarihi ve turistik yerleri ile 2. Dünya Savaşı'nda Çeçenistan'ı anlatan müzeyi gezdi. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve beraberindeki heyet, Sivas-Grozni kardeşliğinin göstergesi olarak Muhsin Yazıcıoğlu'nun adının verildiği caddenin açılış törenine katıldı. Cadde, Çeçenistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Edilgiriyev, Sivas Belediye Başkanı Ürgüp, Grozni Belediye Başkanı Muslim Huçiyev tarafından açıldı. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, "Grozni şehriyle Sivas şehri ile bundan yıllarca önce Çeçenistan'ın yaşamış olduğu büyük savaş esnasında kardeş şehir olmuşlar. Buna vesile olan o dönemin yöneticilerine Sivas belediye başkanımıza da teşekkür ediyorum.

Sivas'a gelen çok değerli heyetin girişimleri ile çeçen derneğimizin resmiyette olan kardeşlik ilişkilerimizi fiiliyata dökmüş bulunuyoruz. Bundan son derece mutluyuz. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun ismini İslam coğrafyasında özellikle milli kurtuluş mücadelesini veren Çeçenistan, Bosna gibi birçok ülkede anılıyor ve yaşatılıyor olması bir tesadüf veya rastgele bir iş değildir" ifadelerini kullandı. Grozni Belediye Başkanı Müslim Huçiyev ise, Türk vatandaşlarını kardeş olarak gördüklerini belirterek, caddenin açılışıyla birlikte bu kardeşliğin pekiştiğini dile getirdi.

  

Bu haber 818 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,087 µs