En Sıcak Konular

BDP'li Kışanak: Erdoğan'la aynı düşünüyoruz

26 Haziran 2012 16:17 tsi
BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Suriye ile yaşanan krizde telafisi mümkün olmayan yollara girilmemesi gerektiğini söyledi.

Partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan Kışanak, KCK soruşturması kapsamında KESK'e yönelik düzenlenen operasyonları eleştirdi. Uygulamanın faşizan uygulama olduğunu dile getiren Kışanak, operasyon kapsamında gözaltına alınanlara yöneltilen soruları okudu. KESK en güçlü muhalefet gücü olduğu için, barışa duyarlı olduğu için susturulmak istendiğini belirten Kışanak, buna izin vermeyeceklerini ifade etti. Bu operasyonlar karşısında herkesin durmasını isteyen Kışanak, güçlü bir direnişle bu faşizmi yenmek gerektiğini kaydetti. Gözaltına alınanların tamamının Kürt sendikacılar olduğuna dikkat çeken Kışanak, AK Parti tarafından Kürtlere karşı özel, ırkçı, ayrıımcı operasyon yapıldığını söyledi. Bunun bir Kürt düşmanlığı olduğunu dile getiren Kışanak, baskı altına alınmak istendiğini belirtti.

Örgütlenmenin 21. yüzyılda en demokratik hak olduğunu vurgulayan Kışanak, örgütlenmenin bir suçmuş gibi gösterenlere karşı en büyük cevabın daha büyük örgütlenme olacağını ifade etti. Başbakanın tutumunu eleştiren Kışanak, kendi evindeki sorunları çözmeyenin başkalarının evindeki sorunları çözme kapasitesinin olmayacağını söyledi. Başbakandan Suriye, Ortadoğu ile ilgilendiği kadar Kürt sorunu ile ile de ilgilenmesini isteyen Kışanak, düşen uçaktaki iki pilottan haber alınamayışını üzüntüyle karşıladığını belirtti.

"BAŞBAKANIN TAVRI BİZİM DÜŞÜNCEMİZ DOĞRULTUSUNDA"

Başbakanın konuya ilişkin kendilerine sunulan teknik bilgilerin kamuoyu ile de paylaşıldığını dile getiren Kışanak, Türkiye'nin uluslararası hukuktan doğan hakları ile diplomatik tüm girişimleri yapmasını ve kamuoyunu da zamanında bilgilendirme sorumluluğunun hükümete ait olduğunu söylediklerini, bugünde aynı görüşleri tekrarladıklarını kaydetti.

Başbakanın bugüne kadar tavrının kendi düşünceleri doğrultusunda olmasından memnuniyet duyduklarını vurgulayan Kışanak, "Yaşanan bu elim olaydan dolayı, bu yaşanmaması gereken bu olaydan dolayı, herkesi üzen bu olaydan başka üzücü olayların yaşanmaması gerekiyor. Telafisi mümkün olmayan yollara girilmemesi gerekiyor." dedi.

"TÜRKİYE'NİN SURİYE POLİTİKASINI TAM OLARAK BİLMİYORUZ"

Türkiye'nin Suriye politikasının tam olarak bilmediklerini ifade eden Kışanak, herkesle tartışarak bir ortak politika belirlenmesi gerektiğini vurguladı. Ortadoğu'da bütün taşların yerinden oynadığını belirten Kışanak, sonucun nereye varacağını bilmediklerini, büyük riskler bulunduğunu ifade etti.

Bu kadar yuvarlak konuşan bir iktidar ile Türkiye'nin bu süreci yönetemeyeceğini dile getiren Kışanak, sadece bilgilendirme değil, kendi bilgilerinin de kıymetli olduğunu göstermek istediklerini ifade etti.

Silahlı muhalefet oluşturma, destekleme, hele Kürtleri bu silahlı muhalefeti bir parçası haline getirmek asla kabul edilecek bir durum olmadığını vurgulayan Kışanak, tüm Türkiye kamuoyunun dikkatli olması, diken üstünde olması, çok yakından takip edilmesi, askeri bir müdahaleye karşı her zaman harekete geçecek şekilde hazır tutması gerektiğini kaydetti.

CİHAN

Bu haber 826 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,805 µs