En Sıcak Konular

KCK: Tek yol hakların tanınması

26 Haziran 2012 15:36 tsi
KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Tek yol silah bırakmaktır” açıklamasına yanıt verdi.


ANF’de yayınlanan habere göre yazılı bir açıklama yapan KCK, Kürt sorununun çözümü için tek yolun Kürtler’in haklarının tanınması olarak değerlendirilerek şunlara dikkat çekildi: “‘Tek yol silahların bırakılmasıdır’ demek ‘sonuna kadar kan dökülecek ve savaşla sonuç alınacaktır’ anlamına gelmektedir. Tek yol silahların bırakılması değil, tek yol Türk devletinin Kürdistan’da uyguladığı sömürgeci politikalarına son vermesi ve Kürdistan halkının doğal haklarını tanımasıdır. ‘Ya silah bırakacaklar, ya silah bırakacaklar’ sloganı Tansu Çiller’in yıllarca dillendirdiği ‘ya bitecekler, ya bitecekler’ sloganının bir tekrarı olup, bunda ısrar edenleri ancak hazin bir son beklemektedir.”

“Kürt sorununda öldürme ve şiddetle birlikte her türlü yöntemi önüne koyan AKP hükümeti, gün geçtikçe halkımıza karşı geliştirdiği topyekün savaşı derinleştirmektedir” denilen açıklamada, “Bu sömürgeci zihniyetin uyguladığı savaş politikalarını normal görenler, en son Van operasyonuyla görüldüğü gibi halkımızın iradesiyle seçilmiş belediye başkanlarının hiç yere tutuklanmasını doğal görenler, Roboski ve Urfa Cezaevi’ndeki katliamlara sıradan yaklaşanlar, Kürt halkına hakaret anlamına gelen seçmeli dil dersi ve benzeri özel savaş taktiklerini bir lütuf gibi görenler, ‘PKK neden böyle bir eylem yaptı’ diyebilirler. Ancak Önderliğimize, siyasetimize, halkımıza, kültürümüze ve değerlerimize karşı geliştirilen bu kırım savaşına karşı Kürt halkının da kendini savunma hakkı vardır” denildi.

AK Parti’nin bir süredir gündemde tuttuğu seçmeli dil konusuna da dikkat çekilen açıklamada, “Evrensel bir hak olan anadilde eğitim hakkını bile tanımayacağını ortaya koyan ve seçmeli dil dersi taktiğiyle provoke etmek isteyen bu zihniyet, Kürtleri bir halk olarak tanımayı değil, farklı biçimlerde asimilasyonu sürdüren yeni bir sömürgeci stratejiyi izlemektedir. Bu Kürt halkına ve kültürüne karşı yapılmış büyük bir hakarettir” ifadeleri kullanıldı. 

Bu haber 682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,553 µs