En Sıcak Konular

İşte MHP'nin PKK'yı bitirecek önerileri

26 Haziran 2012 13:41 tsi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli Meclis'te partisinin olağan grup toplantısında partililere seslendi.

Son terör saldırılarına değinen Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın her yurt dışı çıkışında PKK'nın saldırıları bir bağ kuranlara ve Erdoğan'a şu çağrıda bulundu:

" Eğer terör örgütü, Başbakan Erdoğan'ın yurt dışına çıktığı vakit saldırı düzenliyorsa, o zaman Erdoğan'ın uçaktan inip Türkiye'de kalması lazım... Bölücüğünü yeminli temsilcileri anında devreye girerek pespayelik sergilemişlerdir. Bilhassa bu çevreler ne zaman umut verici adımlar atılsa, bu tip eylemlerin hemen gerçekleştiğini ortaya koymuştur. Barış için demokratik adımlar devam ettirilmeli, çözüm fırsatı sabote edilmeli, iyimser ortam korunmalı türünden söz ve beyanlar geçtiğimiz gün içinde söylenegelmiştir. Bölücü terör saldırılarını kapatmaya hayasızca gayret etmişlerdir."

PKK İLE PAZARLIK

"Madem pazarlık yapılmadığı Başbakan tarafından ifade edilmektedir. O zaman Başbakan'ın  bazı soruları cevaplaması gerekir. Terör örgütü unsurlarına silah bırakıldığında istedikleri ülkelere gidebileceklerini söylemek pazarlık değil midir? Dağdakilere af planları yapmak pazarlık değil midir? Partileler aynı masaya oturmamamız haklı değil midir? Anadolu'da barışa katkı vermediğmizi söyleyenler iyi bilsin ki, MHP Türkiye'nin bölünmesini sağlayacak hiç bir masaya oturmayacak ve yanından bile geçmeyecektir.Bizi masaya gelmemekle itham edenler, 2003'ten buyana toğrağa düşen 1023 şehidin hesabını vermelidir. 2 yıl önce analar ağlamasın diyenler, 185 şehidin yerde kalan kanına sahip çıkmayanlar için mi masaya oturacağız."

"ERDOĞAN PEŞMERGENİN AĞZINA BAKMAKTADIR"

PKK'nın yıllardan beridir kan akıtmaktadır. Amacına ulaşmak için de her türlü yola başvurmaktadır. Terör kasapları her türlü değerimize saldırmaktadır. PKK kimin işini yarıyorsa onlar tarafından kullanılmaktadır. Türkiye üzerinde emeli olanlar bu kanlı terör örgütünü beslemektedir. Irak'ın kuzeyindeki peşmerge başının aldığı kararlar fitnedir. Erdoğan, peşmergenin ağzına bakmaktadır.Peşmerge reisinin sözde çözümden yana olanlara teşekkür etmesi bir başka vahim durumdur.

Adresleri belli ve ortada. K. Irak'taki peşmerge reisi bir fitne olarak ortadadır. Erdoğan terörünü çözümü konusunda peşmerge reisinin ağzına bakmakta. Her şeyden önce peşmerge ve onun gibi düşünen terör zebanileri bilmelidir ki, aramızda başka bir milletin olması kesinlikle söz konusu değildir. Kandil'in görevlendirilmiş muhafızı, Türk milletine kefen biçenlere makas bilemektedir. Kandil'in tepesine Türk bayrağı dikilmeden terörün sonlanması mümkün değildir. Bu tarihi görev AK Parti hükümetinin omuzlarındadır.

OKYANUS ÖTESİNE MESAJ

Bunun için Türk milleti kimseden icazet alacak değildir. Hele hele okyanus ötesinden onay alınması düşüncesi, bizim onurlu tarihimizle bağdaşmamaktadır. Kim ki yüreğimizi yakmaya cürret ediyorsa, bunları imha etmek Türk milletinin onur meselesidir.

PKK SORUNU NASIL ÇÖZÜLÜR?

Bu aşamada bölücü teröre karşı çözüm olarak sunacağım öneriler şimdilik şu ana başlıklardan ibaret olacaktır:

1- Hükümet Meclis'ten aldığı sınır ötesi harekât iznini devreye sokmalı ve Kandil'i dümdüz etmelidir.

2- PKK terör örgütü ön şartsız ve hiçbir mazeret ileri sürmeden silahlarını bırakmalı ve teslim olmalıdır.

Veya militanlar son ferdine kadar teslim alınmalıdır.

3- Türk adaleti bölücü örgüt üyeleri hakkında gereğini yapmalı ve PKK'lılar verilecek cezaları çekmelidir.

4- KCK davasıyla birleştirilerek kapsamlı ve çok yönlü bir bölücülük soruşturması açılmalıdır.

5-Kürt kökenli kardeşlerimiz kesinlikle terör örgütüyle ilişkilendirilmemeli, bireysel nitelikli haklarıyla ilgili çalışma ve girişimler ülkemizin diğer yörelerinde olduğu gibi hayata geçirilmelidir.

6-Türk kimliğinin birleştirici, kapsayıcı ve yapıştırıcı özelliğine sahip çıkılmalı, Türkiyelilik zırvasından vazgeçilmelidir.

7-Doğu ve Güneydoğu'nun sosyo ekonomik ölçekteki kalkınması için hemen harekete geçilmeli, Kürt kökenli kardeşlerimizin işsizlik ve yoksulluk sorunları kökünden bitirilmelidir.

8-Irak merkezi yönetimi kendi topraklarındaki terör yuvalarını ya def etmeli ya da Türkiye'nin müdahalesine saygı göstermelidir.

9-Üçlü mekanizmalarla vakit kaybedilmemeli, ABD'den insansız hava araçları değil, kararlı ve sonuç alıcı hamleler talep edilmeli ve bu konuda tavizsiz olunmalıdır.

Ve analarımızın gözyaşı ancak bunları hayata geçirerek dinebilecek ve dökülen kanların hesabı bu yollarla sorulabilecektir. Unutulmasın ki, terör bir kader değildir. Şayet siyasi irade olursa, inanç ve mücadele ruhu ortaya çıkarsa Allah'ın izniyle her şeyin üstesinden gelinmesi kaçınılmaz olacaktır.

SURİYE'NİN UÇAĞIMIZ DÜŞÜRMESİ

Uçağımızın silahsız bir şekilde Suriye hava sahasının dışında düştüğü açıklanmıştır. Keşif uçağımız Suriye hava sahasına girmişşe prosedür olarak askeri zorlamaların yapılarak inişe zorlanması bazı tedbirlerden olarak karşımıza geliyor. Suriye yönetminin gerilimi tırmandırıcı sözleri kabul edilemez. Türkiye yeni yetme bir devlet değildir. Hakkı yerde kalacak, kırmızı çizgileri aşındırılacak çadır devleti de değildir. Özür ve tazminat istenmelidir. BM bu geginliğe müdahil olarak gerekli ortamı oluşturmalıdır. Erdoğan'ın demokratik katılımı sağlamak amacıyla bizimle görüşmesi memnuniyet verici olmuştur. MHP hükümet tarafından alınan kararların yanında olacaktır. Savaş akla gelecek en son düşünce olmalıdır. Dileğimiz bugünkü NATO toplantısından çıkacak kararların sağduyulu olmasıdır. Suriye Türkiye krizinin çözümü diplomasinin imkanlarıyla sağlanmalıdır. Bu hadiseyi muhtemel bir savaş olarak düşünenlere fırsat verilememlidir. Her olayda medya yer bulup konuşma hakkı bulanların, Suriye'deki bazı hedeflerin vurulması düşüncelerine dikkat edilmelidir. Meydan okunmalar geri döüşü olmayan yola girerse, milletçe karşı koyma faziletimiz fazlasıyla vardır. AK Parti'nin bu durumu makul bir duruma getirmesini parti ve millet olarak destekliyoruz.

Kaynak: Haber7



Bu haber 785 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,024 µs