En Sıcak Konular

Destici: Türkiye Suriye konusunda geçiştiriliyor

26 Haziran 2012 13:40 tsi
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Suriye'nin Türk jetini düşürmesi ile ilgili ABD, NATO, AB ülkelerine sitemde bulundu.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "ABD, NATO, AB ülkeleri ve BM, bu olayı Türkiye'ye itidal tavsiye ederek geçiştirmeyi hedeflemektedir" dedi. Destici, Türkiye'nin Suriye halkını esas alarak Suriye ile bir savaşa soğuk baktığını ama zalim, katil hükümete de gerekli cevabın verilmesi gerektiğini belirtti.

BBP Lideri Mustafa Destici, Suriye'nin Türk jetini düşürmesiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, ABD, NATO, AB ülkeleri ve BM'nin Türkiye'ye itidal tavsiye ederek bu olayı geçiştirmeye çalıştıklarını ifade etti. Destici, "Milletimiz, kardeş Suriye halkını esas alarak Suriye ile bir savaşa soğuk bakmakta ama zalim, katil hükümetine de gerekli cevabın verilmesini beklemektedir" dedi. Saldırganlığı ve haddi aşan cüretkarlığını devam ettiren Suriye hükümetine bir ders verilmesinin şart olduğunu dile getiren Destici, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:   "Suriye ateş ile oynamaktadır.

Ancak bilmesi gereken şu ki; savaşı başlatınca durdurmak kendi ellerinde olmayacaktır. Sevk-i kader gereği komşumuz olan Suriye bu tutumundan behemehal vazgeçmeli, özür dilemeli ve uluslararası hukuka göre hareket etmelidir. Masum Suriye halkının ve Müslüman kardeşlerimizin geleceğini de düşünerek 'Yurtta sulh cihanda sulh' düşüncesini sabırla yoğurmaya devam eden necip Türk milletinin bölgede barışı korumak adına gösterdiği fedakarlığın ucunun açık olmadığı herkese gösterilmelidir. Türkiye'nin yapması gereken, bu saldırıya stratejik önemi olan bir merkez tespit ederek noktasal cevap vermesidir." 

Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,920 µs