En Sıcak Konular

Dikkat eksikliği kazalara davetiye çıkarıyor

26 Haziran 2012 13:13 tsi
Uzmanlar yaşanan trafik kazaları ile havanın en sıcak olduğu saatlerinin aynı saatler olduğunu belirterek yaz aylarında yaşanan sıvı kaybının dikkat eksikliğine neden olduğunu söyledi.

Sıvı kaybının vücuttaki tuz ve mineral oranını düşürdüğünü ve bunun dikkat eksikliğine neden olduğunu söyleyen Bolu İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Özcan, bu durumdan en fazla sürücülerin olumsuz etkilendiğini söyledi. Sıvı kaybı arttıkça vücuttaki tuz ve mineral oranının düştüğünü belirten Özcan, "Bu oranlar düştükçe kişi de dikkat eksikliği yaşanıyor." dedi. Mineral eksikliğinin en büyük etkisinin beyin hücreleri üzerinde olduğunu belirterek beyin hücrelerindeki bu zayıflama ve şişme nedeniyle kişi de dikkat eksikliği ve uyku halinin ortaya çıktığını belirti. Bunun kişide istenmeyen davranışlara neden olduğunu söyleyen Mustafa Özcan, "Bunların en başında da direksiyon sallayan sürücüler gelmektedir. Yaşanan kazalar da ki artışta bunu ortaya çıkarıyor." diye konuştu.

"KAZALARIN MEYDANA GELDİĞİ SAATLER HAVANIN EN SICAK OLDUĞU SAATLERLE AYNI"

Son aylarda özellikle de haziran ayı içerisinde trafik kazalarıyla çok sık karşılaşmaya başladığımızı söyleyen Özcan kritik saatler olan on bir ile on beş arasında zorunlu haller dışında sıcak ve güneşli ortama vatandaşların çıkmamasını tavsiye etti. Zorunlu haller olduğu taktirde ise tuz ve mineral takviyesi alınmasını öneren Özcan, bol soda gibi içeceklerin içilmesi gerektiğini söyledi. Nisan ayından itibaren istatistiklere bakıldığında trafik kazalarında gözle görülür bir artışın yaşandığını ve 19 günlük süre içerisinde haziran ayı boyunca müdahale edilen 72 kaza da toplam 120 yaralının hastanelere taşındığını söyleyen Özcan, "Bu kazaların meydana geliş saatleri de bizim zorunlu olmadığı müddetçe sokağa çıkılmaması gerektiğini söylediğimiz saatlerle aynı." dedi.

"ULAŞIM SIKINTIMIZ YOK"

Kazalara ulaşım noktasında her hangi bir sıkıntı yaşanmadığını vurgulayan Özcan yaşanan trafik kazalarına anında müdahale ettiklerini söyledi. Kışın olumsuz hava şartları ve soğuk hava nedeniyle vatandaşların daha dikkatli olduğunu söyledi. Yazın sürate dayalı kazalar meydana geldiği için trafik kazalarının yaralanmalı olduğunu belirten Mustafa Özcan, "Aldığımız istatistiklerde gerçeği gözler önüne seriyor." ifadelerini kullandı.

cihan

Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,616 µs