En Sıcak Konular

Bakan Kılıç: Bu denklemi taraflarıyla çözeceğiz

26 Haziran 2012 12:47 tsi
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Galatasaray ve Beşiktaş'ın Arena Stadı'nı ortak kullanması iddiaları ile ilgili olarak iki kulübün başkanları ile bugün bir görüşme yapacağını söyledi.

Bakan Kılıç, "Çok bilinmeyenli bir denklem değil. Az bilinmeyenli bir denklem. Bu denklemi de taraflarıyla çözeceğiz." dedi.

Bakan Kılıç, makamında Kulüpler Birliği Başkanı Halil Ünal'ı ve beraberindeki heyeti kabul etti. Yeni Başkan Ünal ve heyeti Bakan Kılıç'a nezaket ziyaretinde bulunduklarını açıkladı. Bakan Kılıç, toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı. Kılıç, İnönü Stadı'nın yenilenmesinden dolayı Beşiktaş'ın Arena Stadı'nda maçlarını yapacağı iddialarını yanıtladı. Bugün Galatasaray ve Beşiktaş kulüplerinin başkanları ile bir görüşme yapacağını belirten Kılıç, "İnönü Stadı yenilenebilir. İstanbul'a yeni bir stat kazandırmada kararlıyız. Saraçoğlu yenilendiği gibi, Galatasaray'ın Ali Sami Yen Stadı TT Arena olarak yenilendiği gibi Beşiktaş İnönü Stadı'nın da hem depreme dayanıklı hem de modern çağın gereklerine uygun stadyum olarak yeniden inşa edilmesini arzuluyoruz. Çok bilinmeyenli bir denklem değil. Az bilinmeyenli bir denklem. Bu denklemi de taraflarıyla çözeceğiz. Kulüp başkanları ile bugün bir görüşmemiz olacaktır." şeklinde konuştu.

Kılıç, 2012 Avrupa Kupası'ndaki yarı final İspanya-Portekiz maçını yönetecek olan milli hakemimiz Cüneyt Çakır'dan övgü ile söz etti. Cüneyt Çakır'ın 2012'nin Türkiye açısından gururu olduğunu kaydeden Bakan Kılıç, Çakır'ı bir milli takım gibi izlediklerini dile getirdi. Çakır'ın İtalya maçında tarihi kararlar verdiğini dile getiren Kılıç, maçtan önce kendisini arayarak tebrik edeceğini sözlerine ekledi.

KILIÇ: KONUŞMAKTAN ACİZ DEĞİLİZ

Bakan Kılıç, Arena Stadı ile ilgili bakanlıktan üst düzey bir yetkiliye dayandırılarak yapıldığı iddia edilen haberi kesin dille yalanladı. Açıklamaların baştan sona yanlış ve şahsı ile alakalı olmadığını anlatan Kılıç, "Biz konuşmaktan aciz insanlar değiliz. Bir yıldır Türkiye'nin en köklü sportif sorunlarına en köklü kulüplerimizin başkanlarıyla oturarak konuşarak bir araya gelmesi imkansız gibi görünen insanlarla aynı masa etrafında toplayarak medenice çözümler üretmeye gayret ediyoruz." diye konuştu.

cihan

Bu haber 559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,898 µs