En Sıcak Konular

Emniyet, artan şiddet olaylarını masaya yatırıyor

26 Haziran 2012 09:58 tsi
Emniyet Genel Müdürlüğü, artan şiddet olayları karşısında harekete geçti.

Şiddetin sosyal dinamiklerinden gözaltı ve cezaevlerinde uygulanan şiddete kadar birçok konu sempozyumla masaya yatırılacak.
 
Genel Müdürlük bünyesinde, Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 28-29 Haziran 2012 tarihlerinde Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde 'Şiddetin Sosyal Dinamiklerinin Anlaşılması ve Önleyici Stratejilerin Geliştirilmesi Sempozyumu' düzenlenecek. Şiddete karşı farkındalığın oluşturulmasının amaçlandığı sempozyuma, 12 ülkeden 600'ü aşkın yerli ve yabancı akademisyen ve uzmanın katılımı bekleniyor.

Sempozyumun temel hedefi ise şiddetin sosyal dinamiklerinin ele alınması ve karşı politika ve stratejilerin geliştirilmesine yardımcı olmak. Sonuç bildirgesinde yer alacak çözüm önerilerinin Türkiye için gerçekçi, kapsamlı ve kalıcı olabilmesi bakımından, sempozyumun, bilimsel görüşlerin yanında ilgili paydaşların temsilcilerinin görüş ve önerilerine de açık olması esas alındı.

Temaları ve katılımcı çeşitliliği itibariyle kapsamlı bir şekilde gerçekleştirilmesi öngörülen sempozyumun öncelikli amacı, toplumun tüm kesimlerinin katılımını sağlayarak geniş bir akademisyen ve paydaş kesiminin aynı platformda buluşmasına zemin hazırlamak. Bu amaca yönelik olarak sempozyumda akademisyenler, yetkililer, polis, adliye, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör gibi konuya taraf olan kesimlerin temsilcilerinin bir araya getirilmesi planlanıyor.

Böylece, her bir konu üzerinde uzun ve detaylı tartışmalar yapmak yerine, toplum üzerinde ihtiyaç duyulan farkındalık düzeyine ulaşılmasının sağlanması ve tüm problemli alanları kavrayabilecek etkin politika alternatifleri ile çözüm önerilerinin üretilmesi hedefleniyor. Yapılan sunuların editörlü kitap halinde yayımlanması planlanıyor.

ŞİDDET İÇİN TANITIM KLİBİ HAZIRLANDI

Sempozyumun temaları şunlar: "Şiddetin sosyal dinamikleri (kültür, aile, çevre, sosyo-ekonomik şartlar), bıçağa dayalı şiddet, gençlik ve şiddet, kadın ve çocuklara yönelik şiddet ve kötü muamele, eğitim ve öğretim kurumlarında şiddet, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet, gözaltı ve cezaevlerinde uygulanan şiddet, şiddetle mücadelede medyanın rolü, siyasal şiddet, sporda şiddet, şiddet ve ruh sağlığı, şiddet ve mağdurlar, şiddet içeren suçlara müdahale yöntemlerinin geliştirilmesi, önleyici politika ve stratejilerin geliştirilmesi, yasal reform, sosyal politikalar, kurumların rolü ve kurumlar arası işbirliği, idari yaptırımların rolü ve Erzurum örneği, şiddet suçlarına müdahale yöntemlerinin geliştirilmesi, şiddet suçlarında polisiye önlemler, gençlik, aile ve toplum için eğitim programlarının geliştirilmesi."

Sempozyum için şiddeti anlatan bir de tanıtım klibi hazırlandı. 3 dakika 36 saniyelik klipte, basında yer alan şiddet içerikli haber kupürleri ile toplumsal olaylar ve futbol karşılaşmalarındaki şiddet görüntülerine yer veriliyor. Şiddetin ilişkilerde, sinema ve televizyon filmlerinde, spor müsabakalarında, çocukların oynadığı bilgisayar ve video oyunlarında bulunduğuna dikkat çekiliyor.

Toplumun her kesimini giderek kuşatan şiddet olaylarının herkesi endişelendirdiğinin vurgulandığı klipte, "Şiddet, kimi zaman spor müsabakalarında, kimi zaman kadın-erkek ilişkilerinde, hastanelerde trafikte veya aile içinde. Şiddetin bu denli yaygın hale gelmesi, şu soruları sormamızı kaçınılmaz kılıyor: 'Ne oluyor bize, Nereye gidiyoruz, Toplum olarak ne hale geldik?' Gözlerde öfke arttıkça, sevgiyi unutmaya başladık. Hoşgörü ve sabır gibi güzel hasletleri kaybetmek üzereyiz. Ama tüm bunlara rağmen hala ümitvarız. Çünkü sizlere iyi haberlerimiz var. Kendi yaşamımız, çocuklarımız, geleceğimiz ve yaşam şeklimiz üzerindeki etkilerini ve bunlarla başa çıkma yollarını bulmak için henüz geç değil. Çünkü bu çözüm için elele veren, tüm mesaisini bu iş için harcayan, kafa yoran çok geniş bir kitle var." deniyor.

cihan


Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,519 µs