En Sıcak Konular

Putin, Peres'le Kızıl Ordu anıtını açtı

25 Haziran 2012 18:48 tsi
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail'de gerçekleştirdiği ziyarette Nazi Almanyası'na karşı zafer kazanan Kızıl Ordu'nun anısına inşa edilen anıtın açılışını yaptı.

 Rus mimar ve mühendisler tarafından inşa edilen anıtın açılış törenine İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu katıldı.

Orta Doğu turunun ilk ayağında Netanya kentinde inşa edilen anıtın açılışında konuşan Putin, savaş kahramanlarının hatıralarının korunmasında gösterdiği yardım için İsrail'e teşekkür etti, tarihi gerçeklerin çarpıtılmamasını istedi.

Herkesi milyonlarca insanın anısına saygı duymaya çağıran Rusya lideri, "Nazi suçlarının unutulmaması için elimizden geleni yapmalıyız. Yalan ve çarpıtmalara karşı durmalıyız. 22 Haziran 1941 ve 9 Mayıs 1945 tarihleri arası İsrail ve Rusya'da aynı duygu ile hissediliyor" dedi.

Soykırım'ın insanoğlunun tarihinde kara, trajik ve en kötü hatıra olarak kaldığına dikkat çeken Putin, "Sovyet Ordu'su bu suçların sonunu getirdi. Yahudi ve diğer halkları tam bir imhadan kurtardı" şeklinde konuştu.

Rusya Devlet Başkanı İsrail temasları çerçevesinde İsrail Cumhurbaşkanı Peres ve İsrail Başbakanı Netanyahu ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Peres görüşmede Suriye'de yaşanan olayların ikinci bir Nazizm örneği olmaması için Rusya'nın elinden geleni yapacağına inandığını söyledi.

İsrail'den sonra Filistin'e geçerek Filistin lideri Mahmut Abbas'la görüşecek Putin, yarın da Ürdün'de temaslarda bulunacak.

(CİHAN)

Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,639 µs