En Sıcak Konular

Bilirkişi, delil karartmaktan yargılanıyor

25 Haziran 2012 17:37 tsi
İzmir'de hakkında işlem yapılmak üzere polis merkezine götürülen Fevziye Cengiz'in orada darp edildiğine dair görüntüleri inceleyen bilirkişi polis memurları, delilleri karartma suçundan yargılanmaya başladı.

 2011 Temmuz ayında gözaltına alınan Cengiz'in, Karabağlar Karakolu'nda polisler tarafından darp edilmesinin güvenlik kamerası kayıtlarının ortaya çıkması üzerine kamuoyunda büyük tepki oluşmuştu. Polis memurları H.Y., B.S., T.D. ve N.A.'nın işkence ve eziyet suçundan yargılanacakları dava ise İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ekim ayında görülmeye başlanacak.

Söz konusu görüntülerle ilgili bilirkişi olarak atanan İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Şubesi'nde görevli Komiser Yardımcısı M.D., ile polis memurları M.K. ve Ü.S. hakkında, yanlı rapor yazdıkları iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturmayı tamamlayan savcı, üç kişi hakkında delilleri karartma suçundan 9 ay ile 7,5 yıl arasında değişen hapis cezaları talebiyle dava açtı. İzmir 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya polis memurları M.D., M.K. ile Ü.S.'nin ve Fevziye Cengiz'in avukatları katıldı. Suçlamaları kabul etmeyen Komiser Yardımcısı M.D., "Savcılığın yazısıyla kamera kayıtlarını inceleyerek ön inceleme raporu vermemiz istendi. Karabağlar Karakolu'ndaki görüntülerin tümü üzerinde inceleme yaptık. Bu incelemeye göre 25 kare fotoğraf ve fotoğrafta görünen olaylarla ilgili herhangi bir hukuki değerlendirme yapmadan, gördüğümüz olayları tamamen tarafsız olarak gerekli şekilde belirttik. Bu görüntülerde geçen fiziki müdaheleyi de raporumuza konu ettik." dedi. Polis memuru M.K. de, "Rapor hazırlamamız yönünde yazı gelir gelmez, karakola gidip inceleme yaptık. Kamera kayıt cihazındaki 6 saatlik görüntülerin tamamını atı tane DVD'ye aldık ve o şekilde tespit yaptık. Bu DVD'ler hazırlanırken kamera kayıtlarındaki görüntülere aykırı olarak kesinti ya da montaj işlemi yapılmadı. Düzenlediğimiz rapor, gerçeğe uygundur. Fiziki müdahale herkes için tespit edildi ve rapora aynen geçildi." şeklinde konuştu. Diğer sanık Ü.S. ise, "Raporu hazırlayıp savcıya teslim ettik. Savcı, raporu gördü. Resmî polisin perdeyi çekmesini rapora yazmadık ancak bu görüntü de CD'de var. Onun bir delil teşkil edeceğini, hukuki bilgimiz eksik olduğu için raporumuzda belirtmedikb" dedi. Duruşma, 2012 Temmuz ayına ertelendi.

(CİHAN)

Bu haber 736 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,489 µs