En Sıcak Konular

'Suriye panik içinde acemice bir davranışta bulundu'

25 Haziran 2012 16:55 tsi
İngiliz Orta Doğu Uzmanı Dr. Bill Park, hava sahası ihlali gerekçesiyle Türk jetini düşüren Suriye'nin bu davranışını "panik içinde ve acemice" olarak nitelendirdi.

İngiltere'nin Türkiye politikalarında etkin role sahip King's College öğretim görevlisi Bill Park Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada, "Eğer Türk pilotu kasıtlı olarak birşey yapmamışsa ki ben yapmadığını düşünüyorum, Suriye Hava Kuvvetleri, Türk jetini vurmakla profesyonellik dışı ve panik içinde bir davranışta bulundu." diye konuştu.

Bölgede bu tür havasahası ihlallerinin sıradışı olmadığını ve Türkiye'nin bunu düzenli olarak tecrübe ettiğini hatırlatan Park, "Türkiye bu olayı, NATO ve Körfez'deki müttefiki ülkelerle birlikte, Suriye içindeki çatışmalara daha yüksek oranda müdahil olmak için kullanabilir." yorumunda bulundu.

İngiliz uzman, Türkiye'nin halihazırda Suriyeli muhalif güçleri eğittiğini, silahlandırdığını ve iltica edenlere kapılarını açtığını kaydederek, "Bu olay sonrası Türkiye bu yardımları belki de daha açık bir şekilde ve önemli ölçüde artan oranda yapacaktır. Veya Suriye'den özür ve tazminat talebi yolunu tercih edecektir." dedi.

Uçağın düşürülmesinin ardından Ankara yönetiminin 'sert fakat ihtiyatlı' söylemlerde bulunduğuna dikkat çeken Bill Park, "Bunun sebebi, Türkiye'nin müttefiklerinin desteği olmadan herhangi bir eylemde bulunmak istememesi; veya tazminat ve özür için bir taktik icabı yapılmış olabilir." şeklinde konuştu.

(CİHAN)



Bu haber 832 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,607 µs