En Sıcak Konular

KESK ve Eğitim-Sen'de gözaltında

25 Haziran 2012 14:48 tsi
KESK ve Eğitim-Sen Genel Merkezinde, KCK araması: KESK Başkanı'nında aralarında bulunduğu 58 kişiye gözaltı

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin talimatıyla KESK ve bağlı sendikaların çok sayıda yöneticisi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik olduğu bildirilen soruşturma kapsamında Ankara, Eskişehir, Aydın, Hakkari, Adana ve İzmir'in de arasında bulunduğu değişik illerdeki 11 adreste arama yapılıyor.

Şüphelilerin ikametleri ile görev yaptıkları sendikalardaki odalarında aramalar sürüyor. Arama yapılan yerler arasında KESK Genel Merkezi ile Eğitim Sen Genel Merkezi de yer alıyor. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü polislerinin, sabah 06.00 sıralarında Eğitim Sen Genel Merkezi'ne giderek, arama yapmaya başladığı kaydedildi.

Hakkında gözaltı kararı çıkartılanlar arasında KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in de bulunduğu belirtildi.

KESK yetkilileri, soruşturma kapsamında konfederasyon ve Eğitim Sen'in yanı sıra SES, BES, Tüm Bel-Sen ve Birleşik Taşımacılık Sendikası'nın (BTS) bir kısmı eski 58 yetkilisi hakkında gözaltı kararı çıkartıldığını bildirdi.

KESK BAŞKANI GÖZALTINDA

KCK Soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve Eğitim Sen Diyarbakır Şube Başkanı Kasım Birtek'in de aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla hakkında gözaltı kararı bulunan Özgen, Bitlis'in Tatvan ilçesine gitmekte iken, Silvan ilçesi girişinde gözaltına alındı.

Özgen'in alınan sağlık raporunun ardından Diyarbakır'a gönderileceği belirtildi.

Öte yandan, Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi'nde Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri saat 05.30'da arama yaptı. Yaklaşık 1 saat süren aramaların ardından Şube Başkanı Kasım Birtek'in de aralarında bulunduğu 4 Eğitim Sen üyesi gözaltına alındı.

Ayrıca, Tüm Bel-Sen üyesi olan ve aynı zamanda KESK Meclis üyesi Ayten Tekeş'in de sabaha karşı evinde yapılan arama sonucunda gözaltına alındı.

Eğitim Sen Eskişehir Şubesi ile Başkan Şanlı'nın evinde KCK araması

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin talimatı üzerine terör örgütü KCK/PKK soruşturması kapsamında Eğitim Sen Eskişehir Şubesi'nde Terörle Mücadele Ekipleri tarafından arama yapılıyor. Polis, aynı zamanda sendikanın Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı'nın evinde de arama yaptı. Şanlı, bilgisayarları ile bazı dökümanlarına el koyarak incelemek üzere emniyete götürdü.

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü terör örgütü KCK/PKK soruşturması kapsamında Eğitim Sen Eskişehir Şubesi'nde polis tarafından arama başlatıldı. Savcı, Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü’nden ekipler, saat 08.30 sularında İstiklal Mahallesi Demirciler Sokak Verem Savaş İşhanı'nda bulunan KESK'e bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen ) Şubesi'ne geldi. Polis ve savcı nezaratindeki arama yaklaşık bir saat 15 dakikadır sürüyor. Aramalar polis tarafından iki ayrı kameraya kaydediliyor. Aramalar sırasında bazı sendika yöneticileri de hazır bulunuyor. Aramaların terör örgütü KCK/PKK soruşturması kapsamında, Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin talimatı üzerine yapıldığı kaydedildi. Bu arada, sendikalarında arama yapıldığını duyan üyeler de sendika binasına gelmeye başladı.

Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı'nın evinde de arama yapıldı. Polis ekipleri, sabah 06.30 sularında Başkan Paşa Şanlı'nın Yenikent Mahallesi'ndeki evine giderek arama yaptı. Polis buradaki arama sonunda Paşa Şanlı'nın evindeki masa üstü bilgisayarı ile bazı dökümanlara el koydu. El konan malzemeler incelenmek üzere emniyete götürüldü.

Aramanın akabinden Şanlı, polis aracına bindirilerek Eğitim Sen'in İstiklal Mahallesi Demirciler Sokak Verem Savaş İşhanı'nda bulunan yerine getirildi. Yetkililer, şuana kadar herhangi bir gözaltının olmadığını belirirken, sendika binasındaki aramalar ise sürüyor.

BAŞKAN ŞANLI DAHA ÖNCE TERÖR BAĞLANTISI NEDENİYLE TUTUKLANMIŞTI

Öte yandan, Şanlı, 2006 yılının ağustos ayında, yasa dışı TİKKO terör örgütüyle bağlantısı olduğu gerekçesiyle İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Terör örgütü üyesi olmak ve anayasal düzeni zorla değiştirmeye kalkışmak suçundan tutuklanan ve öğretmen olan Şanlı'nın 20 yıl önce Malatya'da terör örgütü TİKKO'nun bir eylemine katıldığı ve bu nedenle arandığı ileri sürülmüştü.

Hakkari'deki KCK operasyonunda sendika binaları aranıyor

Hakkari'de terör örgütü KCK soruşturmasın kapsamında KESK, SES ve Tüm Bel-Sen genel merkezleri ile bazı sendikacıların evlerinde arama yapılıyor.

Hakkari'de Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası (DİVES) Genel Başkan L.Ö.'nün Biçer Mahallesi'ndeki evi, Yapı-Yol Sen Temsilcisi İ.A.Bulak Mahallesi'ndeki evi ile KESK Hakkari Şubeler Platformu binasına baskın düzenlendi. Operasyonda, şu ana kadar gözaltına alınan olmazken, baskınlarda çok sayıda belgeye el konulduğu öğrenildi.

Sendika binalarındaki aramalar devam ediyor.

AA-CHA



Bu haber 864 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,631 µs