En Sıcak Konular

Türkiye'ye büyük destek

25 Haziran 2012 08:13 tsi
Türkiye'ye büyük destek İspanya Dışişleri Bakanlığı, Türk askeri uçağının düşürülmesiyle ilgili, ''Bu kabul edilmez bir kazadır ve Suriye'deki krizin barışçıl çözümüne yardımcı olmamaktadır'' açıklamasını yaptı.

Bakanlığın yazılı açıklamasında, İspanyol Hükümeti'nin, Türk askeri uçağının, uluslararası hava sahasında Suriye tarafından düşürülmesinden dolayı çok büyük endişe duyduğu ifade edildi.
 
Gerek Türkiye gerekse kaybolan Türk pilotların aileleri ve arkadaşlarıyla dayanışma içinde olunduğu belirtilen açıklamada, ''Kabul edilemez kazanın ne Suriye'deki krizin barışçıl çözümüne ne bölgedeki istikrara ne de uluslararası güvenliğe yardımcı olduğu'' kaydedildi.
 
Açıklamada, ''İspanyol hükümeti, Suriye'nin bu tolerans gösterilemez tavrının sonuçlarını üstlenmesi için uluslararası toplumun sunduğu tüm hukuki yolların işlemesine çalışacaktır'' ifadesi kullanıldı.
 
Suriye rejimin uyguladığı şiddetin sona ermesi ve bu ülkede siyasi bir geçişin sağlanması için AB'deki diğer ülkelerle çalışmalara devam edileceği belirtilen açıklamada, ''BM özel temsilcisi Kofi Annan'ın sunduğu plan çerçevesinde, tüm taraflara Suriye'de şiddetin sona ermesi ve yapıcı bir tavır takınmaları'' çağrısında bulunuldu.
 
İNGİLTERE, AMERİKA VE İTALYA’DAN DA DESTEK GELMİŞTİ

 
İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Türk askeri uçağının düşürülmesini kınayarak, olaydan "ciddi biçimde" kaygı duyduklarını bildirmişti.
 
Hague yaptığı açıklamada, "Bu ölçüsüz eylemin, Suriye rejiminin ne kadar ileri gittiğini gösterdiğini" belirterek, "Suriye'nin bu davranışından sorumlu tutulacağını ve ülkesinin BM Güvenlik Konseyi'nde güçlü bir eyleme destek vermeye hazır olduğunu" kaydetti.
 
İtalya Dışişleri Bakanı Giulio Terzi de, Türk askeri uçağının düşürülmesine ilişkin, ''Bu, Esed rejiminin bir başka çok ciddi ve kabul edilemez eylemi'' dedi.
 
Terzi, açıklamasında, silahsız Türk uçağının Suriye'nin hava savunma sistemleri tarafından düşürülmesini sert bir şekilde kınadı.
 
Giulio Terzi, Türkiye'nin, NATO'nun 4. maddesi uyarınca pakt üyelerinin toplanması talebiyle konusunda ise İtalya'nın salı günkü toplantıda aktif biçimde rol alacağını ifade etti.
 
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Türk askeri uçağının Suriye tarafından düşürülmesiyle ilgili, ''ABD, bu küstah ve kabul edilemez eylemi mümkün olan en güçlü şekilde kınamaktadır'' dedi.
 
trthaber


Bu haber 788 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,370 µs