En Sıcak Konular

'Çözüm için elimizden geleni yapmaya hazırız'

24 Haziran 2012 20:19 tsi
'Çözüm için elimizden geleni yapmaya hazırız' Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Türkiye'de şiddetin sona ermesi ve mevcut sorunun barışçıl yöntemlerle çözülmesi için çok çaba sarf ettiklerini söyledi.



Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt ve Bulgaristan Dışişleri Bakanı Nikolay Mladenov ile Erbil'de bir araya gelen Mesut Barzani, Türkiye'deki terör sorununa değindi. Mesut Barzani, "Maalesef daha önceki süreç bize şunu gösteriyor ki savaşla hiçbir sonuç almak mümkün değil. Barışçıl çözüm için elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız." dedi.

Terör örgütü PKK'nın Türkiye içerisindeki saldırılarına karşı olduklarını vurgulayan Mesut Barzani, Türkiye'nin Kandil'i hedef alan hava saldırılarının da hoşlarına gitmediğini ifade etti. Barzani, "Ama bugün bir gerçek vardır ve bunlar yaşanıyor. Ama biz yine söylüyoruz, bu durum barışçıl yollarla çözülür, başka yolla çözmek zordur." ifadelerini kullandı.

Barzani ve Avrupalı bakanlar arasındaki görüşmede Suriye krizi de ele alındı. Mesut Barzani, bölgede 8 bin Suriyeli sığınmacının bulunduğunu ifade etti.

Bulgaristan Dışişleri Bakanı Nikolay Mladenov ise Beyrut ve Bağdat'ın ardından Erbil'de de Suriye meselesini ele aldıklarını söyledi. Bulgar bakan; komşularının, Suriye'de demokratik bir rejimi istemelerinden memnun kaldıklarını ifade etti.

Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski ise Irak halkının diktatör Saddam'dan kurtulması için yardım ettikleri belirtti. Sikorski, Erbil'de konsolosluk açmalarını ise bu şehre verdikleri önemin göstergesi olarak değerlendirdi.

İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt ise toplantılarında bağımsız bir Kürt devleti konusunun kesinlikle gündeme gelmediğini dile getirdi.

(CİHAN)



Bu haber 867 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,448 µs