En Sıcak Konular

Davutoğlu'nun açıklamaları Fransa'da yankılandı

24 Haziran 2012 14:54 tsi
Önceki gün Suriye tarafından düşürülen Türk uçağı ile ilgili gelişmeleri Fransız kamuoyu yakından takip etmeye devam ediyor. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun bugün TRT'de yayınlanan röportajı Fransız medyasında da geniş yer buldu.

Le Monde gazetesi, Davutoğlu'nun, uçağın uluslararası hava sahasında vurulduğu ile ilgili konuşmasına değinirken ''Uçağın görevi ulusal radar sistemimizin testi ve eğitim amaçlı. Suriye ile ilgili gizli bir görevi yoktu." sözlerine vurgu yaptı.

Gazete, diplomatik bir kaynağa dayandırdığı haberinde, Türkiye'nin Suriye'den özür ve tazminat isteyeceğinin de altını çizdi. Le Monde, Türkiye'nin gösterileri kanla bastırmaya çalışan Esed yönetimine görevi devretme çağrısında bulunduğunu da hatırlatırken, halen 32 bin 500 sığınmacının yanı sıra Suriyeli muhalifleri ve ordudan ayrılmış askerleri de ağırladığının altını çizdi.

Le Figaro gazetesi ise Davutoğlu'nun uçağın kimliğinin açık ve silahsız olduğu yönündeki sözlerini aktararak, Suriye'nin "Türk uçağı olduğundan haberimiz yoktu" sözünün geçersiz olduğuna vurgu yaptı. Le Figaro, Davutolu'nun ''kimse kapasitemizi sınamasın'' sözünün de altını çizdi.

Davutoğlu'nun, Türk jetinin Suriye üzerinde hiçbir bilgi toplamak için bulunmadığı yönündeki sözlerini ön plana çıkaran Liberation ise, "uçağın Suriye için hiçbir tehdit oluşturmadığı" sözüne vurgu yaptı. Ayrıca gazete, Türk jetinin kısa süreli bir ihlalden sonra Suriye hava sahasını terk ettiğini aktarırken, Suriye tarafından hiçbir uyarı yapılmadığına dikkat çekti.

cihan


Bu haber 1,143 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,461 µs