En Sıcak Konular

Mısır'da Yüksek Askeri Konsey teyakkuza geçti

24 Haziran 2012 13:16 tsi
Mısır'da cumhurbaşkanlığı seçim soncunun bugün açıklanması beklenirken, yönetimi elinde bulunduran Yüksek Askeri Konsey (YAK), meydana gelebilecek şiddet olaylarına karşı ülke genelinde geniş çaplı güvenlik önlemleri aldı.

İçişleri Bakanlığı, başta Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) binası olmak üzere, ülke genelinde hayati önem taşıyan kamu binaları, askeri tesisler, bankalar, cezaevleri ve polis merkezleri önünde olağanüstü güvenlik tedbirleri aldı. YSK'nin başkent Kahire'nin kuzeyindeki binasına giden ana yollarda tanklar ve zırhlı araçlar konuşlandırılırken, havaalanı çevresine de güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.

Mısır güvenlik yetkilileri, Hürriyet ve Adalet Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muhammed Mursi ile devrik rejimin son başbakanı Ahmed Şefik arasındaki yarışın galibinin ilan edilmesinin ardından kaybeden adayın yandaşlarının şiddet eylemlerine girişmesinden kaygı duyulduğunu belirterek, Mısır'ın istikrarını bozmak isteyen yabancı unsurların da gergin siyasi ortamdan yararlanarak bombalı saldırılar düzenleyebileceğine işaret etti.

YAK, Cuma günü yaptığı açıklamada, bütün tarafların seçim sonuçlarına saygı göstermesi gerektiğini belirtmiş, bununla beraber kamu binalarına yönelik saldırılar ve şiddet eylemlerine ise kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceği uyarısında bulunmuştu.

Adayların ikisinin de seçimden zaferle çıktığını öne sürmesi Mısır kamuoyunda keskin bir kutuplaşmaya yol açtı. Öte yandan YSK'nin resmi sonuçları açıklamakta gecikmesi toplumdaki bölünmenin daha da derinleşmesine yol açtı. YSK ise itirazların değerlendirilip sonuçların dakik ve kesin olarak açıklanması için ek süreye ihtiyacı olduğunu bildirmişti.

Mısır cumhurbaşkanlığı seçiminin kesin sonucunun bugün saat 15.00'te (TSİ 16.00) açıklanacağı ilan edilmişti.

aa

Bu haber 792 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,047 µs