En Sıcak Konular

CHP'de ''Zübük'' kavgası

24 Haziran 2012 10:12 tsi
CHP’ye geçen Durak Karabulut’a, CHP’li İlyas Güven Eroğlu’nun sitesinden “zübük” denilince ortalık karıştı.

DSP’de, Sarıgül hareketinde ve AK Parti’de siyaset yaptıktan sonra CHP’ye geçen Durak Karabulut’a, CHP’li İlyas Güven Eroğlu’nun sitesinden “zübük” denilince ortalık karıştı. Psikolojisi bozulan Karabulut savcılığa suç duyurusunda bulundu.
 
Aziz Nesin'in sinemaya da uyarlanan eseri ile Türkçe'ye giren "Zübük", CHP'de kavgaya neden oldu. CHP'deki "Zübük kavgasının" nedeni ise, kamuoyunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olarak bilinen Durak Karabulut. Sırasıyla DSP, TDH (Sarıgül Hareketi) ve AK Parti'de siyaset yapan Karabulut, son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun rozet taktığı törenle CHP'ye geçmişti.
 
Karabulut'un CHP'ye geçmesi, parti içinde tartışmaya sebep olurken, CHP seçmeni tarafından yakından takip edilen ve sahibi de CHP Ankara milletvekili aday adayı olan İlyas Güven Eroğlu'nun "www.halkinhabercisi.com" adlı internet sitesinde 16 Ocak 2012 tarihinde iki yazı yayımlandı. Sitenin sahibi gibi, CHP Ankara milletvekili aday adayı olan Engin Balım, tüzük tartışmalarının yaşandığı süreçteki katılım ile ilgili "Siyasetin zübüğü CHP'de" ve "CHP'liler tüzüğü bırakın zübüğe bakın" başlıklı iki habere imza attı.
 
SUNAL VİDEOSU İLE HAKARET
 
Zübük benzetmesi nedeniyle Karabulut, 19 Nisan 2012'de savcılığa suç duyurusunda bulundu. Karabulut adına avukatı Ercan Şahin tarafından gerçekleştirilen başvuru dilekçesinde, "Haberlerde zübük yakıştırmasının yanı sıra zübük kelimesinin tanımı haber içeriğinin altına 'bir halk deyimi, kendi çıkarları için mübah sayan kişi, sözünde durmayan, kaypak, Aziz Nesin tarafından türetilmiş sözcük' şeklinde tanımı yapılmıştır" denildi. Dilekçede, haber başlığı altında sanatçı Kemal Sunal'in "Zübük" filminden video konularak, yazılı ve görsel olarak "açıkça hakarette bulunulduğu" da savunuldu.
 
PSİKOLOJİSİ BOZULDU
 
Dilekçede, Karabulut'un "haberleri görünce psikolojik çöküntü yaşadığı, siyaset hayatına son verme noktasına girdiği" belirtilirken, konuyu arkadaşlarına söylediğinde ise, "alay konusu olduğu" ifade edildi. Haberin altındaki yorumların da, Karabulut'u şok ettiği belirtilirken, "Yorumlarda doğruluğu teyit edilmemiş suçlamalar olduğu ve yine değişik şekillerde hakaretlerde bulunulduğu açıkça görülmektedir" denildi.Suç duyurusunda, hakaret içerikli olduğu gerekçesiyle bu yayınların kaldırılması, internet sitesi sahibi ve yazar hakkında soruşturma başlatılarak, ceza davası açılması talep edildi.
 
HAKARET DEĞİL EDEBİYATTA KULLANILIYOR
 
"www.halkinhabercisi.com" adlı internet sitesi sahibi Gücen Eroğlu adına avukatı tarafından savcılığa gönderilen savunma yazısında ise "zübük" kelimesinin hakaret kastıyla kullanılmadığı belirtilerek, şunları söyledi:

 "Zübük kelimesi öteden beri gerek edebiyat ve yazın dünyasında gerekse halk arasında kullanılmakta olup hiçbir şekilde hakaret ihtiva etmeyen bir sözcüktür. Zaman zaman da yazılı ve görsel basında kullanılmaktadır. Ancak hiçbir zaman hakaret fiili içermemektedir."
 
bugün


Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,628 µs