En Sıcak Konular

'Genelkurmay her şeyi bilir diye bir şey yok'

23 Haziran 2012 13:53 tsi
'Genelkurmay her şeyi bilir diye bir şey yok' "Pilotlarımız şu anda nerededirler, kendi imkanları ile yüzüyor mu, gemiciler tarafından bulunmuş mu bunu bilmiyoruz. Genelkurmay her şeyi bilir diye bir şey yok. Genelkurmayın sağlıklı bir bilgiye ulaştığı zaman açıklama yapması lazım. "

AKP Genel Başkanı Hüseyin Çelik, "Türk askeri uçağının Suriye semalarında bulunma nedeni ne olabilir" sorusuna, "Akdeniz'de bizim devriye gezen uçaklarımız var. Daha önce Sayın Başbakan yaptığı açıklamalarda 'Biz Akdeniz'deki semaları yalnız bırakmayacağız' dedi. Orada şu anda o bölge çok karışık olan bir bölgedir. Gelişmeleri an ve an bizim hava kuvvetlerimiz de takip ediyor" diye yanıt verdi.


Hüseyin Çelik katıldığı Habertürk kanalının yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Malatya'dan kalkan uçağın Suriye tarafından düşürüldüğü iddialarının sorulması üzerine Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da konuya ilişkin açıklamalarında kesinleşen bir bilgiden söz edemediğini belirtti. Çelik, şu anda Başbakanlık Resmi Konut'ta yapılan güvenlik toplantısında askeri yetkilerin, istihbaratyetkililerinin vereceği bilgilerin değerlendirileceğine, ilerleyen saatlerde de pilotların ve uçağın akıbetine ilişkin soruların yanıt bulabileceğine dikkat çekti.

-"BİZ AKDENİZ'DEKİ SEMALARI YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ"-


Kendisinde de herkesin bildiği kadar bilgilerin olduğunu söyleyen Çelik, "Tahminyürütmeniz açısından, Türk askeri uçağının Suriye semalarında bulunma nedeni ne olabilir?" şeklindeki bir soruya şu yanıtı verdi:

"Akdeniz'de bizim devriye gezen uçaklarımız var. Daha önce Sayın Başbakan yaptığı açıklamalarda 'Biz Akdeniz'deki semaları yalnız bırakmayacağız' dedi. Orada şu anda obölge çok karışık olan bir bölgedir. Gelişmeleri an ve an bizim hava kuvvetlerimiz detakip ediyor. Bildiğim kadarıyla tam Suriye kara suları üzerinde değil, Suriye kara sularının sanırım 7-8 mil kadar içerde bir yerde uçak bulunuyor. En azında düştüğü yerorası. Ama düşmeye başladığı zaman veya düşürülmeye başlandığı zaman neredeydi, hangi kilometrede bulunuyordu bunu biz de daha sonra öğreneceğiz."

-"BUNLAR RUTİN HAVA DEVRİYELERİDİR"-

Suriye toprakları üzerinde Türk uçaklarının bir uçuş yapmadığına dikkat çeken Çelik, "Bizim etrafımızı görmemiz, kollamamız, ne olup bitiyoru öğrenmemiz bizim açımızdan,ülkemizin güvenliği açısında büyük bir önem arz ediyor. Bu bugüne mahsus olan bir şey de değil. Bunlar rutin hava devriyeleridir" diye konuştu.

-"GENELKURMAY HER ŞEYİ BİLİR DİYE BİR ŞEY YOK"-

Hem uçaklara, hem pilotlara ne olduğuna ilişkin bir açıklama yapılmamasına ilişkin Çelik, herkesin bir açıklama beklediğini belirtti. Netice itibariyle doğru bir bilgiye ulaşılması gerektiğine işaret eden Çelik, "Pilotlarımız şu anda nerededirler, kendi imkanları ile yüzüyor mu, gemiciler tarafından bulunmuş mu bunu bilmiyoruz. Muhtemelen Genelkurmay da bilmiyor. Genelkurmay her şeyi bilir diye bir şey yok. Genelkurmayın sağlıklı bir bilgiye ulaştığı zaman açıklama yapması lazım. Yarım saatte bir henüz bir gelişme yok şeklinde açıklama yapmak da herhalde insanların sinirlerini daha çok bozar" şeklinde konuştu. 


Bu haber 1,060 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,989 µs