En Sıcak Konular

Dayakçı polislerden suçlama: Asıl biz dayak yedik

23 Haziran 2012 08:04 tsi
Altısı üniversite mezunu olan dokuz polisin 'savunma'sına ulaşıldı. "Küfredip yumruk savurdu, yaralandık."

Ahmet Koca hamile yakınını hastaneye yetiştirmeye çalışırken kendisini çeviren polislerden meydan dayağı yemiş ve bu görüntüler kameraya takılmıştı. Koca, polislerden şikayetçi olmuştu.

Radikal'in haberine göre, İstanbul - Fatih’te, hamile yakınını hastaneye yetiştirmek isteyen Ahmet Koca’yı topluca dövdükleri an görüntülenen polis memurlarının ertesi gün savcılığa giderek, Koca aleyhine ‘memura mukavemet’ iddiasıyla şikâyetçi oldukları ortaya çıktı. Dayak olayına adı karışan dokuz polisten altısı üniversite mezunu.

Radikal , İstanbul Savcılığı’nca yürütülen, Ahmet Koca adlı erin polislerce dövülmesine ilişkin soruşturma dosyasını ele geçirdi. Açığa alınan polis memurlarından Muhammet Mustafa Gülcan, Seyit Ali Aktaş, Ahmet Gülen, Ahmet Özdemir ve Can Ahmet Akgün’ün şikâyetçi oldukları anlaşıldı. Aksaray ’daki Şehit Vedat Ulusoy Polis Merkezi Amiri Hasan Fehmi Talay’ın 18 Haziran’da savcılığa gönderdiği fezlekede, beş polis şikâyetçi, dördü de ‘tanık’. Evrakta, ‘şüpheli’ denilen Ahmet Koca’nın da ‘görevli memura mukavemet’ ettiği ileri sürüldü. Polislerin ifadeleri ile ‘Olay Yeri Tutanağı’ ve savcılığa gönderilen fezlekenin de bire bir aynı olduğu görüldü. Polislerden bazılarının ifadeleri özetle şöyle:

Muhammet Mustafa Gülcan, Setit Ali Aktaş, Ahmet Gülen: Ahmet Gülen isimli amir vekilimiz Ahmet Koca’dan araçtan inmesini istedi. ‘Sen kimsin, kimlik vermiyorum’ dedi. Araçtan inip bizi itmeye başladı. Bağırarak, ‘Devlet benim, ben asteğmenim’ deyince askeri kimliğini istedim. Bizi itekleyerek, telefonla birilerini arayarak, Kürtçe konuşmalar yaptı. Yumruklar savurdu. Birkaç tanesi benim kafama, Ahmet Gülen’in yüzüne ve koluna isabet etti. Ekip otomuza aldık. Şehremini Polis Merkezi’ne intikal edildiği sırada fenalaştığını söyleyerek araç içerisindeki demirlere kafasını vurması üzerine kendisine daha fazla zarar vermesi engellendi. Su verdiğimiz esnada kaçmaya başladı. Yakalamak için koşmaya başladık. Polis Ahmet Özdemir’i itmesi üzerine Özdemir yere düşerek, kolundan ve bacağından yaralandı.

Ahmet Özdemir: Meslektaşlarıma ağır küfürler edip vurduğunu görerek, müdahil olduk. Ekip aracına bindirdik. Kaçınca yaya olarak peşinden koştum. Tam yakalayacağım sırada beni itekledi ve ben yere kapaklandım. Sağ bileğimde incinme, ellerimde ve dizlerimde sıyrıklar oluştu. 

Bu haber 775 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,200 µs