En Sıcak Konular

Arınç'a bağlı kurumların 2023 hayali

22 Haziran 2012 21:34 tsi
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, büyük iddiaların, büyük devletlerin işi olduğunu belirterek, ''Hepimizin 2023 hayali var. Benim kurumlarım da bu hayalin içinde, çalışıyoruz gece gündüz'' dedi.

Arınç, Bayraklı ilçesinde akaryakıt istasyonu ve simit sarayının açılış törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada, 19 Haziran'da, terör örgütü mensuplarınca Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Yeşiltaş Karakolu'na yapılan saldırıda 8 askerin şehit olduğunu hatırlatan Arınç, ''Bunların üzüntüsünü kalbimizde yaşıyoruz. 16 askerimiz yaralıdır, 3'ü ağır olmak üzere. Bu son olsun, gözyaşı dökmeyelim, anneler ağlamasın, artık şehit haberleri duymayalım, temennimiz bu. Bu ilk değil ama son olmasını diliyoruz. 'Bu cennet vatanda memleketimizin güzelliğini yaşayalım' diyoruz. Binlerce şehidi saygıyla anıyoruz'' diye konuştu.

Malatya-Erhaç Havalimanı'ndan kalkan ve Hatay'ın güneybatısında deniz üzerinde radar ve telsiz irtibatı kesilen askeri uçakla ilgili olarak Arınç, ''Arama çalışmaları devam ediyor. Mürettebatın bulunması için çalışılıyor. Allah'tan dileyelim ki sağ olarak bulunsunlar. Genelkurmay Başkanlığımız ve ilgili kurumlarımız uçağın düştüğü bölgede arama çalışmalarına devam ediyorlar'' dedi.

-''Kurtalan Ekspresi gibi...''-

Başbakan Yardımcısı Arınç, Türkiye'nin terör belası dışında çektiği başka sıkıntı olmadığını belirterek, şöyle devam etti:

''Sadece bir siyasetçi olarak konuşmuyorum. Görüştüğüm, konuştuğum herkes siyasi düşüncesi ne olursa olsun, gidişattan çok memnun. Uluslararası para kurumlarından, IMF'den bizim hükümetin son 4 yılı hariç borç aldık. Hükümet olduğumuz gün 23,5 milyar dolar borcumuz vardı, şimdi 2 milyar dolar borcumuz kaldı. Uluslararası para fonuna 'güle güle' dedik. Türkiye'de geçmişte başbakan Avrupa'ya giderdi kredi bulmak için. Bir başbakanımızın hazin sevincini hatırlıyorum. '1 milyon dolar kredi bulduk' diyordu, seviniyordu. Çünkü biz borcu borçla ödüyorduk. Hükümet tahvil çıkarıyordu, yüzde 130 faizle. 3 sene önceye bakarsanız paramızda 6 sıfırı görürsünüz, Kurtalan Ekspresi gibi...''

Herkesin, ''IMF ile ilişkinizi bozmayın'' dediği anda kendilerinin ''Biz öz kaynaklarımızla krize karşı koyacağız'' dediğini kaydeden Arınç, şunları söyledi:

''Başarılı olduk ama Yunanistan'ın, İtalya'nın halini görüyorsunuz, borçları döndüremiyor bu ülkeler. Avro Bölgesi'ndeki ülkelerin 7'sinde hükümet değişti. Bugün Yunanistan nesi var nesi yoksa satmaya başladı. Hala döndüremiyor. Biz ne durumdayız? Allah nazardan saklasın. Meksika'daki toplantı kulağınıza çalınmıştır.

 Türkiye IMF'ye 5 milyar dolar borç verecek. Bu propaganda değil. Allah yapanlardan razı olsun, biz donörlük yapıyoruz. Somali'de mi ihtiyaç var, gönderiyoruz. Paramız değer kazandı.''

Arınç, Türkiye'de sanayi üretiminin arttığını, ihracat rakamlarının yükseldiğini, Avrupa'ya ihracatın azaldığını ancak diğer bölgelere ihracatın söz konusu azalmayı fazlasıyla karşıladığını dile getirdi. 

Türkiye'nin artık bütün dünyaya ihracat yapar hale geldiğini dile getiren Bülent Arınç, Uganda'dan Moğolistan'a, Malezya'ya kadar ihracat gerçekleştirildiğini kaydetti.

-''Siyasi istikrar, ekonomik istikrarı sağladı''-

Arınç, iş dünyasının 30 yıl sonrasını görebildiğini ifade ederek, şöyle dedi:

''Sabancı'dan dinlemiştim. 'İstikrar yok, dolar ne olacak bilemiyoruz' diyordu. Biz gelene kadar 60 hükümet kurulmuştu. Ben iki aylık, altı aylık hükümet bilirim ama istikrar önemli. Kar işin devamındadır. Hadisi Şerifte de şöyle denir, 'Amellerin efdali az da olsa devamlı olanıdır'. Türkiye'nin bu hale gelmesinde siyasi istikrarın ekonomik istikrara yol açması var. Siyam ikizi gibidir, birbirinden ayrılmaz. Bir yerde siyasi istikrar varsa, ekonomik istikrar vardır. Geçmişi suçlamak için söylemiyorum ama hükümette 38 bakanlık vardı, 20'si devlet bakanlığıydı, hepsi bir genel müdürlükten sorumluydu. Emlak krediden sorumlu devlet bakanlığı vardı. Şu anda bana bağlı 12 kurum var.''

Açılışı yapılan iş yerinin hayırlı olmasını dileyen Arınç, ''Şu terörle baş ettiğimizde, güvenliği sağladığımızda jumbo jetler gibi uçacağız. Başkalarının battığı yerde, biz dünyada ilk beş ekonomi içine girmiş olacağız. Hepimizin 2023 hayali var. Benim kurumlarım da bu hayalin içinde, çalışıyoruz gece gündüz. Büyük iddialar büyük devletlerin işidir'' dedi.

-Diğer konuşmacılar-

Opet Türkiye Yatırımlar Müdürü Özdilek Coşkun, İzmir'deki 51. istasyonun hizmete açıldığını, 20. yılını kutlayan Opet'in Türk şirketlerinin ne kadar başarılı olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.

Opet Seçkar ortaklarından İsmail Karaduman da 10 yıllık bir projeyi hizmete açmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Hükümetin İzmir'i göz bebeği olarak gördüğünü anlatan Karaduman, kentteki yatırımların desteklendiğini ifade etti.

İşletmenin ortaklarından Adem Seçilmiş de 100 kişiyi istihdam ettiklerini anlattı.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ise siyasi çizgisi ne olursa olsun Bayraklı'ya yatırım yapanlara, katkı koyanlara teşekkür ettiklerini, yatırımların devamını dilediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından dualarla akaryakıt istasyonu ve simit sarayının açılışı yapıldı.

aa


Bu haber 853 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,676 µs