En Sıcak Konular

Suriye, Türkiye'ye üzüntülerini bildirdi?!

22 Haziran 2012 15:46 tsi
Suriye, Türkiye'ye üzüntülerini bildirdi?! Malatya'dan kalkan bir askeri uçakla Hatay'ın güneybatısında irtibat kesildi...

Genelkurmay Başkanlığı, Malatya-Erhaç meydanından kalkan askeri uçakla Hatay'ın güneybatısında, deniz üzerinde radar ve telsiz temasının kesildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ''görev uçuşu için saat 10.30'da Malatya-Erhaç meydanından kalkış yapan bir uçağımızla saat 11.58'de Hatay'ın güneybatısında, deniz üzerinde radar ve telsiz teması kesildi'' ifadeleri kullanıldı.

Yaklaşık 3 saattir radar ve telsiz teması kurulamayan uçağa ulaşmak için arama ve kurtarma çalışması başlatıldığı kaydedildi.

Arama kurtarma çalışmaları neticesinde Akdeniz'e düşen pilotlar kurtarıldı. Pilotların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Başbakan'ın uçağında bulunan Altaylı'dan şok açıklama

Brezilya'dan gelen Başbakan'ın uçağında bulunan Fatih Altaylı, uçakta neler yaşandığını canlı yayında anlattı.
 
Altaylı, düşen uçakla ilgili olarak haberleri İstanbul'a indikten sonra öğrendiklerini ve hemen Başbakan'a sorduklarını belirtti.
 
İşte Fatih Altaylı'nın anlatımıyla Başbakan'ın uçağında neler yaşandığı ve Başbakan'ın düşen savaş uçağıyla ilgili verdiği bilgiler.
 
"Olaylar şöyle gelişti İtalya'ya yaklaşıyorduk Akdeniz üstündeydik uçağın rotası değişti dediler ama uçağın rotası değişmedi. Uçak İstanbul'a inecekti ve sayın Başbakan İstanbul'da kalacaktı. Ancak İtalya üzerindeyken birden bire karar değişikliği oldu ve Sayın Başbakan'ın İstanbul'da kalmayacağı Ankara'ya devam edeceği söylendi. Biz bunun dışında uçakta Suriye ile ilgili bir kriz yaşandığı söylenmedi. Ne zamanki biz İstanbul'a indik cep telefonlarımızı daha havaalanına teker değer değmez açtık ve o zaman internetten gelen haberlere, ajanslara baktık gördük ki böyle bir kriz var.
 
Ve o zaman Başbakan'ın olduğu bölüme geçtik uçakta ve ben 'Duydunuz mu olayı?' dedim 'Evet haberim var' dedi.
 
Biz kendi duyduklarımızı aktardık. Şuydu; "bir Türk F-16 uçağı Suriye sınırında Akdeniz üzerinde, Suriye'ye yakın bir yerde, sularında Suriye hava savunma sistemi tarafından düşürüldü ve pilotlarda Suriye tarafından esir alındı" diye ajanslardan duymuştuk. Başbakan bu bilgileri teyit etmedi, 'Pilotların Suriye'nin elinde olduğuna dair bizim bir bilgimiz yok' dedi. 'Olduğunu da zannetmiyoruz. Şu an hem deniz hem hava kuvvetleri şu anda Doğu Akdeniz'de arama kurtarma çalışmaları yapıyorlar ve çok şükür ki pilotlarımız hayatta sadece bir uçak kaybımız var' dedi.
 
Suriye'den de bu olayla ilgili anında çok ciddi bir şekilde özür geldiğini çok üzgün olduklarını hata olduğunu Suriye'nin belirttiğini söyledi. Biz "büyük bir kriz olur mu"  diye de sorduk, "Göreceğiz bakacağız dedi". Basın toplantısı Ankara'da olacak.
 
aa-haberturk





Bu haber 1,968 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,792 µs