En Sıcak Konular

Atalay: Kıbrıs Türkü'nün gelecek endişesi olmasın

22 Haziran 2012 15:20 tsi
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kıbrıs Türkü'nün gelecek endişesi taşımaması gerektiğini söyledi. Atalay, 'Burada büyük bir Türkiye var. Bu güvenimiz olursa gelecek endişemiz olmaz' dedi.

Bazı temaslarda bulunmak için KKTC'de bulunan Beşir Atalay, KKTC Başbakanı İrsen Küçük'ü makamında ziyaret etti. Atalay Küçük'ü ziyaretinde, Kuzey Kıbrıs'a verilecek olan "barış suyu" çalışmalarının sorunsuz devam ettiğini dile getirdi. Atalay, su projesinin yanı sıra KKTC'ye elektrik sistemi yapılacağı müjdesini de verdi.

KKTC'ye gelmeden önce teknik heyet ve kalkına heyetiyle bir toplantı yaptıklarını ifade eden Atalay, "Su projesi bizim için oldukça önemlidir. Maliyeti çok yüksek. KKTC için büyük önem taşıyor. Kıbrıs adası için de hayat kurtarıcı bir projedir. Bunu tarih gösterecektir. Orada bütün ihaleler yapıldı ve hızlı şekilde çalışmalar sürüyor." şeklinde konuştu.

"KKTC'ye verilen su sistemine bir de elektrik sistemi eklenebilir." diyen Atalay, şöyle devam atti: "Onun üzerinde de Türkiye olarak bir değerlendirme yapıyoruz. O konuda belki bir karar çıktığında ada için özellikle enerji ve su konusunda geleceğe dönük uzun vadeli bir rahatlama olacaktır. Tabi enerji bakanlığımızın çalışması devam ediyor. Petrol-doğalgaz arama ile ilgili en geniş sistemlerden birisi buraya kuruldu. Yeni bir teknoloji doğrusu bu çalışmaları çok önemli görüyoruz."

Kıbrıs Türkü'nün gelecek endişesi taşımaması gerektiğine vurgu yapan Atalay, "Gelecek belirsizliği gibi duygulara kapılmayalım. Burada büyük bir Türkiye var. Bu güvenimiz olursa gelecek endişemiz olmaz." ifadelerini kullandı.

KKTC'nin kendi ekonomik ve siyasi istikrarını sürdürmesi Türkiye için çok önemli olduğunu dile getiren Atalay, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Türkiye olarak daima söylüyorum; KKTC için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve yapacağız. Müzakere süreçleri şöyle gider böyle gider diye oraya takılıp kalmadan kendi yapımızı güçlendireceğiz. Ve kendi istikrarımızı sürdüreceğiz"

İrsen Küçük de Beşir Atalay'ı kabulünde, terör eylemleri sonucu çok sayıda güvenlik görevlisinin şehit olmasından dolayı çok üzgün olduklarını ifade etti. Küçük, Atalay'a başsağlığı diledi.

(Cihan)



Bu haber 645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,170 µs