En Sıcak Konular

Ciliv: Türkiye'de gerçek bir gelişim var

22 Haziran 2012 13:01 tsi
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Türkiye'de son iki yıl içinde veri tüketiminin 15 kat arttığını, bunun gerçek bir gelişim olduğunu vurguladı.

Tüketici Ürünleri Forumu Küresel Zirvesi'nin son gününde yeni tüketici nesli, ekonomik büyümeye itici gücünü veren küresel tüketici anlayışları ve geleceğin formatları konularının ele alındığı bir oturum gerçekleştirildi.

Ciliv, bu oturumda yaptığı konuşmada, dünyada cep telefonlarının yaygınlığına işaret ederek, herkesin bağlantılı olmak istediğini, artık insanların cep telefonlarından yeni cihazlara doğru kaydığını söyledi.

Bu gelişmeler dikkate alındığında ''yeni bir devrimin'' başlamak üzere olduğunu ifade eden Ciliv, bunu ''mobil internetin yeni dünyası'' olarak tanımladığını belirtti.

-''2016'da 5 milyar internet kullanıcısı olacak''-

Günümüzde artık herkesin elinde akıllı cep telefonları bulunduğunu, bunların cep telefonunun ötesinde, internete istedikleri yerde istedikleri zaman ulaşabilecekleri cihazlar haline geldiğini kaydeden Ciliv, akıllı telefonların gelecekte cüzdanların yerine geçeceğini vurguladı.

Süreyya Ciliv, internetin insanların kişisel hayatını, iş dünyasında da iş hayatını değiştirdiğine işaret etti.

Şu anda dünyada yaklaşık 1,5 milyar internet kullanıcısı bulunduğunun altını çizen Ciliv, ''2016 yılında 1,5 milyar değil, 5 milyar internet kullanıcısı olacağını düşünüyoruz. Çok ciddi bir değişim söz konusu. Yeni dünya, artık herkesin bilgiye çok daha erişebileceği bir dünya haline geliyor. Demek ki çok daha saydam bir dünya var. Artık dünya çok daha düz hale geliyor'' şeklinde konuştu.

-Makineler arası iletişim...-

Turkcell Genel Müdürü Ciliv, Türkiye'de son iki yıl içinde veri tüketiminin 15 kat arttığına dikkati çekerek, ''Bu, gerçek bir gelişim. Kısa bir zaman sonra artık dünya çapında insanlar, tüketicilerin hepsi ellerindeki cihazlardan yararlanarak internetteki her türlü bilgiye ulaşabilecekler'' dedi.

Artık makineler arası bir iletişimden söz edilebileceğini dile getiren Ciliv, bu sayede kaynakların, stratejilerin, iş modellerinin karlı olacak ve müşteri memnuniyetini artıracak şekilde optimal hale getirilebileceğini vurguladı.

Mobil internetin teknoloji devriminin bir başka aşaması olacağını kaydeden Ciliv, bu teknolojiyi kullanan ve benimseyen kişilerin rekabet gücüne sahip olacaklarını ve kendilerini farklılaştırabileceklerini, inovatif kişilerin de gelecekte rakiplerine kıyasla daha avantajlı konuma sahip olacaklarını belirtti.

-''Teknoloji, bütün iş dünyasını etkiliyor''-

Bazılarının teknolojiyi ''çer çöp'' olarak gördüğüne dikkati çeken Ciliv, ''Bizim sektörümüzde durum kesinlikle böyle değil. Teknoloji, bütün iş dünyasını etkiliyor'' diye konuştu.

Mobil iletişimin günümüzde sağlık, finans, alışveriş dünyası, güvenlik, eğlence, otomotiv, pazarlama, sosyal medya, eğitim gibi hemen hemen her sektörde çok ciddi değişiklikleri beraberinde getirdiğini vurgulayan Ciliv, inovasyon açısından da bunun fırsat oluşturduğunu, bu kaynağı kullanarak rekabet avantajı elde edilebileceğini ve müşterinin daha iyi anlaşılabileceğini söyledi.

-''Türkiye, nüfusun kapsama alanı içinde olma oranında bir numara''-

Yeni dünyada Turkcell'in yerine değinen Ciliv, Turkcell olarak kendilerini sadece bir GSM şirketi olarak değil, telekomünikasyon ve teknoloji şirketi olarak tanımladıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

''Biz müşterilerle bir arada çalışarak, 'dünyanın en iyi müşteri deneyimini sunacağız' dedik. Bunu yapabilmek için de müşteri segmentlerine odaklandık. Kurumsal müşterilerimizde dikey odaklanmaya ağırlık verdik. Finans, lojistik, perakende gibi konularda uzmanlaştık. Personelimize de müşterilerimizin dilini kullanmayı, müşterilerimizi daha iyi anlamayı öğrettik. Çünkü biz müşterilerimizle bir arada çalışmak zorundayız. Müşterilerle her türlü temas noktasında optimal iletişim kuralım ki harika bir müşteri deneyimi yaşayabilsinler istedik. Bir fiber iskelet kurduk. En iyi 3G şebekeyi belirledik. Türkiye'de her yerde kapsama alanımızı geliştirmek için çok daha fazla istasyon kullandık. Türkiye, nüfusun kapsama alanı içinde olma oranı açısından bir numara. 'Bizim 35 milyon müşterimiz var' demek ne demek? Bizim perakendecilerle ortak müşterilerimiz var demek...''

-''Teknolojiyle maliyet düşürülebilir''

Turkcell müşterilerinin birçoğunun mobil teknolojiyi maliyetleri daha aşağıya çekmek için kullandıklarının altını çizen Ciliv, ''Teknoloji, bir kaynaktır. Bunu kullanarak maliyet düşürebilir, verimlilik ve müşteri memnuniyeti artırılabilir'' dedi.

Mobil iletişim maliyetinin ciddi anlamda düştüğünü ifade eden Ciliv, şöyle konuştu:

''Son 3 yılda Türkiye'de data ücreti yüzde 90 düştü, data hızı ise yüzde 100 arttı. Ama diğer taraftan maliyet düştü. Evet bazı mobil hizmetler pahalı. Ama çok yoğun rekabet nedeniyle akıllı telefonların fiyatı da düşüyor. Bunları kullanan kullanıcı sayısı dünyada 5 milyara ulaşacak. Kilit nokta şu; burada bulunan herkes için her şey daha fazla şeffaflaşacak. İnsanların bilgiye erişimi çok daha rahat olacak.''

Kaynak: AA



Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,982 µs