En Sıcak Konular

İstanbullular deniz ulaşımına yöneldi

22 Haziran 2012 12:01 tsi
Köprülerdeki yol çalışmaları, vatandaşların, yol güzergahları ve bir yerden bir yere gitmek için kullanacakları ulaşım araçlarını değiştirmelerine yol açtı.

Hafta başında başlayan Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerindeki yol çalışmaları, trafiğe özel araçlarıyla katılmak istemeyen bazı vatandaşların, yol güzergahları ve bir yerden bir yere gitmek için kullanacakları ulaşım araçlarını değiştirmelerine yol açtı.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde tek yönde geçen araç sayısında yaklaşık yüzde 40 azalma meydana geldi.

İstanbullular, köprülerdeki çalışma dolayısıyla kentte ağırlıklı olarak deniz yolunu tercih ederken, metrobüs, metro, tren ve deniz taksi kullanımı da arttı.
 
Alternatif yol güzergahları

Karayolları yetkilileri, Haliç Köprüsü'nde Edirne yönüne gidişteki ilave köprünün, üzerinde çalışmaların sürmesi nedeniyle kapalı olduğunu hatırlatarak, alternatif yol güzergahlarını şöyle sıraladı:

''Ankara istikametinden gelip Ayvansaray'a gitmek isteyenler, E-5 Edirnekapı ayrımını kullanarak Edirnekapı alt geçitten Ankara istikametine bağlanıp Ayvansaray Kavşağı'ndan gidebilirler. Halıcıoğlu'ndan Edirne istikametine gitmek isteyen sürücüler, Okmeydanı-Fevzi Çakmak Caddesi güzergahını kullanarak Okmeydanı Kavşağı'ndan E-5 Edirne istikametine katılabilirler. Ankara istikametinden gelip Alibeyköy-Eyüp istikametine gidecekler ise İmrahor Caddesi-Kazım Karabekir Caddesi-Silahtarağa Caddesi-Ayvansaray güzergahını takip edebilirler.
Ankara istikametinden gelip Eminönü istikametine gitmek isteyenler, Hasköy Caddesi-Aynalı Kavak Caddesi-Donanma Caddesi-Atatürk (Unkapanı) Köprüsü'nü kullanarak Eminönü'ne ulaşabilirler. Ankara istikametinden gelip Eyüp Sultan istikametine gidecekler ise D-100 Bağlantı Yolu'ndan E-5 Edirnekapı ayrımını kullanarak Rami Caddesi'ni ve Eyüp Sultan Bulvarı'nı takip edebilirler.''
 
 aa


Bu haber 565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,510 µs