En Sıcak Konular

Ormanda bombacı nöbeti

22 Haziran 2012 08:14 tsi
Ormanda bombacı nöbeti
İzmir’i facianın eşiğinden döndüren olayın ardından film gibi takip çıktı.

Bombacı, Bingöl’den yola çıktığında alarm verildi. Ankara otogarından kameralara girince fotoğrafı 81 ile dağıtıldı. İki günlük bekleyişten sonra İzmir’de takibe alındı. Ormanda yatıp kalkan polis, bombacı sırt çantasıyla halkın arasına girince düğmeye bastı. Teröristin ‘başka bomba yok’ yalanı da boşa çıkarıldı. İzmir’de asker ve polise bombalı eylem hazırlığında olan PKK/KCK üyesi Uğur Ç’yi yakalamak için polisin onunla birlikte Evka-7 ormanında sabahladığı ortaya çıktı.
 
PKK’lı terörist, polisi yanıltıp ormanlık alana gizlediği plastik patlayıcı ve düzeneklerin bulunmasını engellemek istedi. Bugün, Erdal kod adlı Uğur Ç’nin Gaziemir’de yakalanma anı görüntülerine ulaştı.
 
Otobüs durağına düzenlenen baskın filmleri aratmadı. Teröristin sırt çantasından 2 kilo C-4 dışında ‘sigara ve kalem’ içerisine hazırlanmış bomba düzenekleri de ele geçirildi. İzmir Emniyeti İstihbarat ve TEM Şubesi ekipleri, sözde Amed kırsalında silahlı faaliyet gösteren Erdal kod adlı Uğur Ç’yi Bingöl’den İzmir’e gelişte takibe aldı.
 
Bombacı 16 Haziran’da İzmir otogarından çıkarak Gaziemir ilçesi Evka-7 bölgesindeki ormanlık alana girdi. Polis, teröristin İzmir’deki bağlantılarını “deşifre” etmek için hemen yakalamak yerine onu adım adım izledi. Polis,Uğur Ç’yle birlikte geceyi ormanlık alanda geçirdi. Ertesi gün saat 12.00 sıralarında ormandan çıkarak otobüs durağına gelen PKK’lı bombacı “ani” bir operasyonla gözaltına alındı.
 
POLİSİN DİKKATİ SAYESİNDE

Sorguya alınan Uğur Ç, PKK/KCK terör örgütü üyesi olduğunu ve İzmir’e bombalı saldırı yapmak üzere geldiğini itiraf etti. Polislerin, “Elindeki patlayıcının dışında bomba var mı” sorusuna, “Kendi payıma düşeni biliyorum. Çantamdaki patlayıcıyı da gömülü yerden aldım” dedi.
 
Bomba imha uzmanları ile dedektör köpekler bombacının geceyi geçirdiği Evka-7 ormanlık alanındaki mezarlık çevresinde geniş çaplı arama yaptı. Aramada toprağa gömülen mavi renkli bir bidon içerisinde; 5 adet ayrı poşetlere sarılmış 15 kilo C-4 patlayıcı ile beş adet uzaktan kumanda düzeneği bulundu.
 
Ormanda ele geçirilen patlayıcı ve düzeneklerin daha önce hiç açılmayan bir bidon ve poşet içerisinde sarılı olması polisin dikkatini çekti.
 
Teröristin çantasında bulunan patlayıcının ormanda ele geçen bidondan alınmadığı tespit edildi. Bu gelişme üzerine uzman ekipler arama - tarama faaliyetini genişletince ikinci bombalı poşetlere ulaşıldı. Siyah ve beyaz renkli iki ayrı poşetin üzerini taşlarla örtüldüğü ve zanlının üzerinden çıkan patlayıcının buradan alındığı belirlendi.
 
18 Haziran günü yapılan ikinci aramada 5 parça 5 kilogram civarında C-4 patlayıcı, bir çapa, mavi renkli plastik bidon, iki adet cep telefonu kasası içerisine hazırlanan elektronik düzenek, iki adet uzaktan komutalı ateşleme sistemi ile dört adet kablolu elektronik kart bulundu.
 
ÖĞRETMEN KİMLİĞİ ÇIKTI

Bombacı yakalandığında üzerinden, 2010 yılında kaçırılan ve 2011’de serbest bırakılan bir öğretmenin kimliği çıktı. Kimliğin üzerindeki fotoğrafın üzerine kendi fotoğrafını yapıştırarak seyahat eden Ç’nin hedefinde yakalandığı ilçede yoğun şekilde bulunan asker ve polis merkezleri olduğu bildirildi.
 
Bingöl’de tanıdığı görünce
 
Bombacı Bingöl’de otobüse binmek üzereyken, terör örgütüne katıldığını bilen bir tanıdığı tarafından görülerek ihbar edildi. Eşkâli ve kimlik bilgileri 81 ile gönderildi. Diyarbakır polisi, Ç’nin PKK’nın bombacısı olarak arandığını, kendilerinde kaydının bulunduğunu bildirince tüm Türkiye’deki polis teşkilatı alarma geçti.
 
Otogarlardaki güvenlik kameraları incelendi ve bombacının Ankara Otogarı’nda otobüs bekleyişi ve otobüse binişini gösteren kamera kayıtlarına ulaşıldı. Ankara polisi, bombacının görüntüleri ile örgüte ilk katıldığı dönemlerdeki iki fotoğrafını Türkiye’deki tüm polis teşkilatlarına dağıttı. 2 gün süren bekleyiş sonunda bombacı, geçen cumartesi günü İzmir Otogarı’na geldi.
 
bugün


Bu haber 805 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,879 µs