En Sıcak Konular

Holiganlara elektronik takip

21 Haziran 2012 10:22 tsi
Süper Lig'de şampiyonun belli olduğu Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin ardından çıkan olaylar, İçişleri Bakanlığı'nı harekete geçirdi.

81 il valiliğine gönderilen genelgede, 2012-2013 sezonunda benzer hadiselerin yaşanmaması için tedbirlerin önceden alınması talimatı verildi. Öncelikli olarak 6222 sayılı kanuna göre haklarında adli ve idari işlem yapılan ve müsabakaları seyirden yasaklanma tedbiri alan kişilere ait veri girişlerinin yapılması için önemli adımlar atıldı. Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Elektronik Bilgi Bankası kuruldu. Yeni düzenlemeyle spor müsabakalarında kanuna muhalefet eden, hakkında adli ve idari işlem yapılanların bilgileri kayıt altına alınarak, kolayca izlenmesinin yolu açılacak.

Fanatiklerin takip edilmesine yönelik elektronik ortamda 'Spor Olayı Projesi' devreye sokulacak. Seyirden yasaklanan kişiler, tarafı olduğu takımın maçlarının olduğu gün, karşılaşma başlamadan bir saat önce ve bitiş düdüğünden bir saat sonra en yakın polis karakolunda bekleyecek. Gereğini yapmayanlar için ilgili cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunulacak. Elektronik altyapılarının tamamlanmasıyla Spor Genel Müdürlüğü ve Futbol Federasyonu'nun 'Spor Olayları Projesi'ne erişimleri sağlanacak. Böylece seyirden men edilenlere bilet satışının önüne geçilecek. Emniyet, 6222 sayılı kanunun yürürlük tarihinden itibaren 2 bin 59 kişi hakkında işlem yaptı. 1.464 kişiye spor müsabakalarını seyirden yasaklama tedbiri verilirken, söz konusu şahıslardan 1.366'sının tedbiri hâlâ devam ediyor.

zaman



Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,746 µs