En Sıcak Konular

Dağlıca çevresinde 300 terörist abluka altına alındı

20 Haziran 2012 20:35 tsi
Hakkari Valiliği, Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde başlayan operasyonların devam ettiğini, etkisiz hale getirilen PKK'lı sayısının 26'ya çıktığını ve 1 teröristin ise güvenlik güçlerine teslim olduğunu bildirdi.

Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: "Yüksekova'daki Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen saldırının ardından yapılan operasyonlarda etkisiz hale getirilen PKK'lı sayısı 26'ya çıktı. Huzur ve güven ortamını bozmak maksadıyla sınır ötesinden gelen bir grup bölücü terör örgütü mensubu, 19 Haziran 2012 tarihinde Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu'na sızma teşebbüsünde bulunmuş. Çıkan çatışmada 8 askerimiz şehit olmuş, 16 askerimiz de yaralanmıştır. Şu ana kadar 26 terörist etkisiz hale getirilmiş ve 1 terörist güvenlik güçlerine teslim olmuştur. Yeşiltaş Karakolu'na yapılan hain saldırıda bölücü terör örgütü mensupları, köyde evlerin arasından ateş açarak masum vatandaşlarımızı kendilerine kalkan yapmaya çalıştığı, ayrıca bölgeye görevlendirilen sivil ambulanslara roket ve uzun menzilli silahlarla ateş açıldığı anlaşılmıştır. Yapılan operasyonlar neticesinde etkisiz hale getirilen teröristlerle birlikte çok sayıda silah, telsiz, mühimmat, tıbbi malzeme, dürbün ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili operasyonlar ve adli çalışmalar devam etmektedir."

ELE GEÇEN ŞEMSİYELER

Valilik, açıklamayla birlikte iki de fotoğrafı basın organlarına dağıttı. Fotoğrafların birinde, teröristlerle birlikte ele geçen uzun namlulu tüfek, roketatar ve mühimmatlarla birlikte 4 adet siyah şemsiyenin bulunması dikkati çekti. Bilindiği gibi, bu saldırı sırasında teröristler termal kameralara yakalanmamak için şemsiye kullanmıştı.

cihan


Bu haber 802 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,950 µs