En Sıcak Konular

Darbe Komisyonu, Kutan'ı da dinleyecek

20 Haziran 2012 19:52 tsi
Daha önce Süleyman Demirel'i bugün de Mehmet Kadri Kaplan'ı dinleyen komisyon Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan'ı da dinleyecek.

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, eski Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan'ın dinleneceğini bildirdi.

Şahin, parlamentoda düzenlendiği basın toplantısında, komisyonun bugünkü toplantısında alt komisyonların gerçekleştirdiği çalışmaların değerlendirildiğini söyledi.

TBMM'nin tatile girmesi durumunda alt komisyonların nasıl bir çalışma yöntemi izleyeceğinin tartışıldığını anlatan Şahin, ''Meclis tatili sonrasında komisyonlarımızın faaliyetlerine devam edip etmeyeceği konusunda müzakereler yapılmıştır'' dedi.

Özellikle, 1960 ve 1971 askeri müdahalelerini araştıran alt komisyonun şu ana kadar 3 kişiyi dinlediğini anımsatan Şahin, şöyle devam etti:

''Önümüzdeki hafta içerisinde de İstanbul Dolmabahçe'de Milli Birlik Komitesi'nin 4 üyesini daha dinleme kararı almıştır. 28 Şubat alt komisyonu ise geçen hafta özellikle yazılı basınımızı dolaşmıştır. Önümüzdeki hafta içerisinde ise 2 yazılı basın kuruluşu daha ziyaret edilecektir. Komisyon, Pazartesi gününden itibaren de İstanbul'da dinlenmesi gereken isimleri gündeme almıştır.

Özellikle, 28 Şubat ve 27 Nisan e-muhtırasına tanıklık etmiş olan siyasilerimizin tamamı önümüzdeki hafta içerisinde dinlenecektir. Bunların arasında Meclis'te faal olarak milletvekilliği yapan, halen bakanlık yapan isimler de vardır.''

Bu isimler arasında eski Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan'ın da yer aldığını belirten Şahin, Kutan'ın yarın ilgili alt komisyonda dinleneceğini söyledi.

Şahin, Avrupa'da, Güney Amerika'da ya da Afrika'da darbe yaşanmış ülkelere ilişkin araştırma yapıldığını belirterek, ''Bizim gibi NATO ülkesi olan ülkelerde benzer nitelikte darbe olmuşsa bunları yerinde incelemek üzere gerekirse bir dış gezide de düzenlenebileceği komisyonumuzda görüşüldü ama bununla ilgili net bir karar alınmadı'' diye konuştu.

Yabancı bilim adamlarının ülkelerinde gerçekleşen darbelere ilişkin Türkiye'de verdikleri konferanslarda sundukları tebliğlerin de Türkçe'ye çevrilmesine ilişkin çalışma başlatılmasına karar verildiğini anlatan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Sizlerin yakından takip ettiği isimlerin dinlenmesi konusunda da önümüzdeki hafta içerisinde de karar alınacak. Görüşmeler yapılıyor. Özellikle, başbakanlık yapmış isimleri sayın Komisyon Başkanımız bizzat telefonla aramak suretiyle önümüzdeki hafta içerisinde davet edecek. Uygun görülürse Dolmabahçe'deki TBMM ofisinde onların bilgi ve görgüsüne başvuracağız. Diğer isimlerin tamamına ise bugün itibarıyla resmi yazılar yazılıyor. Önümüzdeki hafta içerisinde İstanbul'da, Ankara'da uygun görülen mekanlarda bu isimlerin de bilgi ve görgüsüne başvurmuş olacağız.''

aa

Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,305 µs