En Sıcak Konular

Arınç: Silahlarını bırakacaklar

20 Haziran 2012 17:48 tsi
Arınç: Silahlarını bırakacaklar Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hakkari'de yaşananlarla ilgili açıklamada bulundu

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Rumeli Balkan Federasyonu yönetimini kabulünde Hakkari'deki terör saldırısına değindi.

Arınç, Hakkari'deki terör saldırısıyla ilgili, "Bu acının bir an evvel bitmesi, Türkiye'nin bu terör belasından bir an önce kurtulması dileğimiz" dedi..

BİRLİKTE DÜŞÜNÜYORUZ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen saldırıda ölen askerlerin bugün toprağa verildiğini anımsatan Arınç, şunları söyledi:

"Buna ilişkin gelişmeler de takip ediliyor. Bakanlarımız, Genelkurmay Başkanımız ve diğer yetkililer olay yerindeydiler. Ankara'ya dönüyorlar.

Bu acının bir an evvel bitmesi, Türkiye'nin bu terör belasından bir an önce kurtulması dileğimiz. Bunun için bütün milletçe ne yapılması gerektiğini, neler yapıldığını, bundan sonra neler yapılacağını hep beraber düşünüyoruz, kararlaştırıyoruz ve yerine getiriyoruz. Bu vesileyle ölen askerlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz, milletimizin başı sağolsun." dedi.

SİLAHLARINI BIRAKACAKLAR

Toplantının ardından bir televizyon kanalının canlı yayınında konuşan Arınç, insanı hedef alan bu eylemlere son verilmesi gerektiğinden bahsetti.

Başbakan Vekili Bülent Arınç, PKK ile ilgili, "Her halükarda silahlarını bırakacaklar. Başka hiçbir çaresi yok. Biz örgütü kesinlikle muhatap alarak bunları kesinlikle ağzımıza bile almayız" dedi. Arınç, Öcalan'a ev hapsinin hukuken mümkün olmadığını söyledi.

Bülent Arınç, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a ev hapsi tartışmaları ile ilgili, "Bugün ev hapsine çıkması hukuken mümkün değil. Çünkü yargı kararıyla ağırlaştırılmış müebbet hapse hükümlü olan bir insanın denetimli serbestlikten istifade etmesi mümkün görülmüyor" dedi.

Arınç Öcalan'a ev hapsi konusunda daha önce "Terör örgütünün silah bırakmasıyla başlayacak bir süreçte, dikkate alınabilecek bir konu olabilir. Örgütün tamamen silah bırakması ve eylem yapmaması durumunu kabullenmesine bağlı olarak konuşulabilir" demişti

BARZANİ'DEN DESTEK İSTEDİ

Bülent Arınç, Mesud Barzani'den daha büyük ve açık destek beklediklerini ifade etti. Programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arınç, şöyle konuştu: "Barzani'yle ilişkiler güvenlik anlamında iyi noktadır. Daha da iyi olabilir. Yapabileceklerinin bu kadarını yapabileceklerini söylüyorlar. Biz daha fazlasını istiyoruz. İlişkiler kırılma noktasında değil, güçlenme noktasındadır."

BARZANİ: SİLAH KULLANMA DEVRİ GEÇTİ

Saldırıyı kınayan Mesud Barzani ise "Gerçekten çok üzüldük. Artık savaşın, silahın kullanma devri geçti. Ben en kısa zamanda bu savaşın durdurulmasını istiyorum. Neticede sadece dökülecektir. Birbirimize saygılı olmamız lazım. Sorunu barışça ve kardeşçe çözmemiz lazım" dedi.

Barzani, Kürt sorununu çözümü konusunda attığı adımlar nedeniyle Başbakan Erdoğan'a da teşekkür etti.

Bu haber 816 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,975 µs