En Sıcak Konular

Polis dayağının mağduru olan adam konuştu

20 Haziran 2012 17:27 tsi
Bugün Türkiye'yi ayağa kaldıran dayağın mağduru olan Ahmet Koca yaşadıklarını anlattı.

İstanbul Fatih’te yol verme tartışması yaşadığı polisler tarafından dövülen Ahmet Koca A Haber mikrofonlarına konuştu. Yaşadıklarını A Haber anlatan Koca, kendisini döven polislerden şikayetçi olduğunu söyledi. Ahmet Koca, “O gece biz düğün dönüşündeydik. Bir akrabam sancılandı. Cerrahpaşa Hastanesi’ne gelirken, polisler ters yönden geldiler, geri geri gidip onlara yol vermeme rağmen gelip arabamın önünde durdular.

"Memur Bey arabada hamile kadın var dedim, müsaade ederseniz hastaneye yetiştireyim dedim. Bana ne hamilelikten dediler. Kimliğimi gösterdim askerim dedim, bana ne lan senin askerliğinden, benim de dayım Genelkurmay Başkanı" dediler. Sonra da ittiler beni. Bayanların bağrışmalarıyla millet ayağa kalktı. Copla vurdular, biber gazı kullandılar… görüntülerde de göründüğü gibi çok kötü dövdüler. Arabamı, bayanları, hamile kadını hepsini orada bırakıp beni ters kelepçeyle arabanın arkasına attılar, tren raylarının oraya götürdüler, orada da dövdüler, kapkaranlık bir yerdi. Beni direkt karakola götürmediler. Bir iki saat Eminönü’nde Balat’ta, sahilde gezdirdiler. Onlardan şikayetçiyim” şeklinde konuştu.

GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI

Fatih’te polis ekiplerinin bir şahsı öldüresiye dövdüğü olayı görüntüleyen vatandaş o anları anlattı. Görgü tanığı, dayak yiyen şahsın yanındaki kadının ‘hamileyim’ diye bağırmasının bile polisleri durdurmadığını söyledi.

Fatih’te Ahmet K. isimli şahsın polisler tarafından öldüresiye dövüldüğü anları cep telefonu ile kaydeden vatandaş olay anını anlattı. İsminin açıklanmasını istemeyen vatandaş, saat 03.00 sıralarıyla bağrışma sesleri üzerine balkona çıktıklarını ve yaşananlara şahit olduklarını ifade etti. Görgü tanığı şahıs, olayın ‘Sen yol ver ben geçeyim’ diyalogu ile başladığını söyledi.

Artan bağrışmaların ardından memurlarla otomobildeki şahıs arasında kavganın başladığını aktaran vatandaş, polislerin şahsın üzerine yüklenip altlarına aldıklarını ifade etti. Aynı yerde polislerin daha önce de bir vatandaşı dövdüğüne şahit olduğunu belirten görgü tanığı, bu kez olayı cep telefonu ile görüntülediğini söyledi.

KADIN ‘HAMİLEYİM’ DİYE BAĞIRIYORDU

Olayı anlatmayı sürdüren vatandaş, polislerin cop ve biber gazı kullandığı şahsı dövdüğünü ileri sürdü. Görgü tanığı vatandaş kaçmaya çalışan şahsı yakalayıp tekrar tekrar dövdüklerini söyledi. İsminin açıklanmasını ve yüzünün görüntülenmesini istemeyen vatandaş, dövülen Ahmet Koca’nın yanındaki kadının ‘hamileyim’ diye bağırmasına bile aldırış etmeyen polislerin olaya müdahale eden vatandaşlardı da darp ederek uzaklaştırdığını söyledi.

Görgü tanığı, dayak yiyen şahsın “Ben askerim!” diye bağırdığını ama polislerin dayak atmaya devam ettiğini söyledi. Olayın şahidi şahıs, polislerin olaya müdahale eden 80 yaşlarındaki bir kadını da “Sen karışma!” diyerek uzaklaştırdığını ifade etti.



Bu haber 722 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,672 µs