En Sıcak Konular

Dünya, Mısır halkının taleplerini desteklemeli

20 Haziran 2012 15:14 tsi
HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Erdoğan, Mısır’daki gelişmelerle ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında “Tüm dünyadan Mısır halkının beklentilerini ve taleplerini destekleyici mesajlarını arttırmalarını talep ediyoruz” dedi. Mı

HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Erdoğan’ın açıklaması şöyle;

“Mısır halkı Tahrir Meydanından yükselttiği özgürlük sesini sandığa giderek pekiştirdi. Ancak, Yüksek Askeri Konsey, oy sayım işlemleri sürerken yaptığı sürpriz açıklamayla anayasaya ek maddeler konulacağını duyurdu. Bu maddelere göre yeni seçilecek cumhurbaşkanı, Mısır ordusunun işlerine karışamayacak, askeri atamaları yapamayacak ve askeri personelin görevine son veremeyecek. Bunlar yanında anayasaya ilave edilen maddelerle de "Başkomutanlık" yetkisinin, yeni anayasa yapılıncaya kadar cumhurbaşkanına verilmeyip, Yüksek Askeri Konsey Başkanı'nda kalmasını öngörülüyor.

Mısır’daki gelişmeleri ‘ümit ve endişe” karışımı duygularla takip ediyoruz. Mısır halkının, kendi egemenliğine sahip çıkmak için başlattığı ve başarıyla sürdürdüğü halk hareketinin meyvesi özgür ve demokratik yeni bir yönetimin kurulması olmalıdır.
Tahrir’de başlayan bu süreç yine Tahrir’de kardeşlik, barış ve özgürlük gösterileriyle taçlandırılmalıdır. Bunun için de halkın taleplerinin önündeki her türlü iç ve dış, askeri ve sivil engeller kaldırılmalı, yeni engeller konulmamalıdır.

Mısır’ın yeni başkanını belirlemek için seçime gidilmiş olması güzel bir gelişme olmakla birlikte seçimden sonraki gelişmeler, Mısır halkı adına üzücüdür. Seçilmiş meclis üyelerinin bir kısmının vekilliğinin Yüksek Askeri Konseytarafından iptal etmiş olması, başkanlık seçimi sürerken yine Ordu tarafından Cumhurbaşkanlığı yetkilerine müdahale anlamına gelecek yöntemlere başvurulmuş olması açıkça halkın tercihine müdahale anlamına gelmektedir.

Ortadoğu’nun ve İslam dünyasının güçlü ülkesi Mısır’ın bir an önce halk egemenliğine dayalı gerçekten sivil, özgür ve katılımcı bir yönetime kavuşmasını istiyoruz. Sivil, özgür ve halk egemenliğinin yönetime yansıdığı bir Mısır devleti, komşu milletler için de müspet gelişmelerin vesilesi olacaktır.

Mısır’daki gelişmeleri HAS Parti olarak yakından takip ediyoruz. Tüm dünyadan Mısır halkının beklentilerini ve taleplerini destekleyici mesajlarını arttırmalarını talep ediyoruz. Perşembe günü açıklanacak seçim sonuçlarının da halkın sandıktaki tercihinin bir yansıması olarak açıklanacağını umut ediyoruz.”



Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,292 µs