En Sıcak Konular

Muş’ta insan kemikleri bulundu!

20 Haziran 2012 14:17 tsi
Muş’ta, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaptırılacak Mesleki Eğitim Merkezi’nin inşaat alanında insan kemikleri bulundu.

Alınan bilgilere göre eski öğretmen evinin yerinde yapımı devam eden Mesleki Eğitim Merkezi inşaatında çalışan iş makinesi operatörü, kazı esnasında insana ait kafatası kemiğine rastladı. Hemen şantiye sorumlusuna haber veren operatör, yetkililer alana gelene kadar çalışmaları durdurdu. Daha sonra inşaat alanına gelen yüklenici firma yetkilileri, kafatasının yakınında çeşitli kemikler bulunca polise haber verdi.

İHA'nın haberine göre ; İnşaat alanına gelen Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri, insan kemiklerinin bulunduğu ve mezara benzeyen yerde çalışmalara başladı. Bölgedeki kemikleri tek tek toplayan polisler, kimlik tespiti için kemikleri Malatya Adli Tıp Kurumu’na gönderecek.

Olayla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan yüklenici firma yetkililerinden Selim Akarsu, iş makinesi operatörünün haber vermesi üzerine inşaat alanına geldiğini söyledi. Operatörün gösterdiği yerde ilk olarak insana ait kafatası bulduklarını ifade eden Selim Akarsu, yaptıkları incelemede mezara benzeyen bir bölümde de çeşitli kemikler bulduklarını ve hemen polisi aradıklarını söyledi.

Konuyla ilgili bilgi İHA muhabirine bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ise, olayı haber alır almaz inşaat alanına gittiğini ve çalışmaları durdurduğunu kaydetti. Kemiklerle ilgili İl Müftülüğü’yle görüştüklerini dile getiren Ali Tatlı; “Polisin incelemesinin ardından burada bulunan kemikleri İslami usullere göre başka bir mezara defnedeceğiz. Kemiklerle ilgili incelemenin tamamlanmasını bekliyoruz” diyoruz. 

Bu haber 508 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,736 µs