En Sıcak Konular

İtfaiyeden uyarı!

20 Haziran 2012 14:01 tsi
Ankara İtfaiyesi, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi üzerine yangın riski uyarısında bulundu. İtfaiye yetkilileri, Başkentlilerin serinlemek için göl, gölet ve akarsulara girmenin oldukça tehlikeli olduğuna ilişkin bir kez daha

Her yaz mevsiminde onlarca kişinin serinlemek amacıyla girdikleri sularda boğularak öldüğüne dikkat çeken Ankara İtfaiyesi dalgıçları, Emirler köyü Taşocağı mevkiinde 16 Haziran günü üzücü bir olayın yaşandığını belirtti. Dalgıçlar, piknik yapmak amacıyla bölgeye giden bir ailenin küçük çocuğunun yağmur sularıyla oluşan gölete serinlemek amacıyla girdiğini, kısa bir süre sonra suda kaybolduğunun fark edilmesi üzerine kurtarmak isteyen ablasıyla birlikte boğulduğunu bildirdi.

Ankara İtfaiyesi dalgıçları havaların ısınması ile yaklaşan suda boğulma tehlikesini hatırlatarak güvenliği alınmış ve sağlık ekiplerinin bulunduğu havuzlar ve tesisler haricinde hiçbir suya girilmemesini, aksi halde üzücü olaylarla karşılanılacağını vurguladı. Başkent'te bulunan tüm baraj, göl, gölet ve kent sınırından geçen Kızılırmak ve Sakarya dâhil olmak üzere tüm akarsuların yüzmek veya serinlemek amacıyla girilmeye uygun olmadığını hatırlatan yetkililer, ailelerin bu konuda çocuklarına sahip çıkması gerektiğini kaydetti.

ANIZ VE KURU OT YANGINLARINA DİKKAT

Anız ve kuruyan otların yakılmasının büyük felaketlere neden olabileceğini belirten Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ceyhun Tonguç Karakuş, piknik yapılan yerlerde yakılan ateşin de mutlaka iyi söndürülmesi gerektiğini kaydetti.

Ankara'da yaz aylarında yangın sayısında büyük artışın gözlendiğini hatırlatan Karakuş, sıcak hava koşullarında alev almaya uygun kuru ot, saman, çöp ve ekin alanlarında meydana gelen yangınlarla bu sayının günde 50'ye kadar ulaştığını söyledi. Sıcaklıkların artmasıyla meydana gelen yangınların ot, saman, çöp ve ekin alanlarında yoğunlaştığına dikkat çeken Karakuş, bu tür yangınların fidanlık veya ormanlık alanlara sıçrama riski taşıdığına dikkat çekti.

Bu sene kış ve bahar mevsimlerinin yağışlı geçmesi nedeniyle yabani otların aşırı büyüdüğünü, bu nedenle daha titiz davranılması gerektiğini belirten Karakuş, yaz sıcaklarının yaşandığı bugünlerde, vatandaşlardan kuruyan ot, saman ve ekin alanlarını yakmamalarını, bu tür küçük yangınların büyük felaketlere neden olabileceğini akıllarından çıkarmamalarını istedi.

Yetiştirilmesi zor ve uzun yıllar süren orman ve ağaçlık alanlarındaki yangınların çıkış nedeninin büyük oranda tedbirsizlik ve ihmalden kaynaklandığı kaydeden Karakuş, piknik için ormanlık ve yeşil alanları tercih eden vatandaşlar yaktıkları ateşin söndüğünden emin olmadan bırakmamaları, gerektiğinde ateşin üzerini toprakla örtmeleri konusunda dikkatli olmaya çağırdı.

Kibrit ve sigaranın kesinlikle söndürülmeden atılmaması gerektiğini ifade eden Karakuş, güneş altında ısıyı odaklaştırarak büyük ölçüde yangın nedeni olan şişe ve cam parçalarının da rastgele etrafa bırakılmamasını dikkat edilecek önemli bir husus olarak kaydetti.

Cİhan 

Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,918 µs