En Sıcak Konular

'Taraflar güvence verirse Suriye'ye tekrar döneriz'

20 Haziran 2012 12:31 tsi
Suriye'deki Birleşmiş Milletler (BM) Gözlemci Heyeti'nin (UNSMIS) şefi Norveçli General Robert Mood, ülkede halkın giderek daha fazla acı çektiğini ve şiddetin artarak devam ettiğini söyledi.

BM Güvenlik Konseyi'ne Gözlemci Heyeti'nin görevinin askıya alınmasından sonra ilk defa bilgi veren Mood, görevlerinin dondurulması ile ilgili olarak, ''Aldığımız kararları olay mahallinde uygulama riski artık imkansız hale gelmişti'' diye açıklama yaptı. Mood, muhalifler ile Şam yönetiminin arasında kalan kadın-erkek ve çocukların yaşadığı zorluk ile acının gün geçtikçe katlanarak arttığını söyledi.

Mood, UNSMIS'nin Suriye'de görevi askıya alınması kararını, kendilerinin her an hedef olma, şiddetle yüz yüze gelme ve de bombardıman altında kalma riskinden dolayı aldıklarını ifade etti. UNSMIS'nin tekrar görevine başlamasının ise Mood, hem muhalefet taraftarlarının hem de Şam yönetiminin şiddeti azaltarak kendilerinin görevini yerine getirebilmeleri için güvence vermelerinin şart olduğunu vurguladı. Tekrar göreve başlamaları yolunda Şam yönetiminin olumlu açıklamalarına işaret eden Mood muhalifleri suçladı. Mood, ''Son birkaç gün içinde hükümet tarafından oldukça açık beyanlar gördüm; ancak aynı netlikte ifadeleri muhaliflerden göremedim'' dedi.

UNSMIS, Güvenlik Konseyi kararı ile BM ve Arap Birliği'nin Suriye ortak Temsilcisi olan Kofi Annan'ın 6 maddelik barış planını ülkede uygulanmasını denetlemek için geçtiğimiz Nisan aynın ortasında kurulmuştu.

cihan


Bu haber 514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,722 µs