En Sıcak Konular

Almanya'da Euro tartışmaları büyüyor

19 Haziran 2012 20:18 tsi
Alman Federal Anayasa Mahkemesi, federal hükümetin Avrupa İstikrar Mekanizması (ESM) ve Euro Plus Paktı anlaşmaları hakkında Federal Meclis üyelerini daha iyi bilgilendirmesi gerektiğine hükmetti.



Angela Merkel yönetimindeki hükümet, Euro'yu kurtarma girişimleri ve Avrupa politikaları konusunda milletvekilleri daha iyi bilgilendirmek zorunda kalacak.

Yeşiller Partisi Federal Meclis Grubu'nun davasını değerlendiren Federal Anayasa Mahkemesi, Merkel yönetimindeki federal hükümeti haksız buldu. Hükme göre federal hükümet, zorda kalan ülkeleri kurtarmak için oluşturulan ESM ve önceki adı Euro Rekabet Paktı olan Euro Plus Paktı konusunda Federal Meclis üyelerini daha iyi bilgilendirmesi gerekiyor. Böylece bu tür anlaşmalar söz konusu olduğunda hükümet, milletvekilleri anlaşmaların hazırlandığı dönemden itibaren daha iyi bilgilendirmek zorunda kalacak.

Federal Anayasa Mahkemesi, "Avrupa Birliği'nin işlerine Federal Meclis ve Federal Konsey tarafından temsilen eyaletler katılırlar. Federal Hükümet, Federal Meclisi ve Eyalet Temsilciler Meclisi en kısa zamanda kapsamlı olarak bilgilendirir." ifadesi yer alan Almanya Anayasasının 23.maddesine dayanarak bu kararı verdi.

Hükümet ESM ve Avrupa Malî Paktı'nı yaz tatilinden önce Federal Meclis ve Eyaletler Temsilciler Meclisi'nden geçirmek için muhalefetteki Sosyal Demokratlar ve Yeşiller'le müzakereler yapıyor. ESM ve Mali Pakt'ın 29 Haziran'da Federal Meclis'ten ve Eyalet Temsilciler Meclisi'nden geçirileceği bekleniyor. İngiltere ve Çek Cumhuriyeti hariç diğer Avrupa Birliği üyesi 25 ülke tarafından desteklenen ESM'in 1 Temmuz'da yürürlüğe girmesi öngörülüyor.

(CİHAN)

Bu haber 741 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,275 µs