En Sıcak Konular

Şimşek, Kılıçdaroğlu'nu Ak Parti'yle vurdu

19 Haziran 2012 16:09 tsi
Eski CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, AK Parti'yi ''tek adam yönetimi'' olmakla suçlayan Kılıçdaroğlu'nun kendisin tek adam gibi davrandığını iddia etti.

Eski CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a ev hapsi tartışmalarıyla ilgili, ''Anlaşılan o ki Sayın Kılıçdaroğlu ve birkaç arkadaşı, 'örgütlere, kurumlara gerek yok, istediğim gibi, hiç kimseyle müzakere etmeden CHP'yi yönetirim' anlayışında. Ben bunu reddediyorum. Arkadaşlarımızın da reddettiğini çok iyi biliyorum. Ancak sayın genel başkan bu örgütü reddedemez'' dedi.

Şimşek, düzenlediği basın toplantısında Hakkari'de dün 1, bugün de 8 şehit için Allah'tan rahmet diledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a ev hapsi tartışmalarına örgütüne danışmadan olumlu yanıt vermesini eleştiren Şimşek, terör gibi önemli meselelerde düşünmeden açıklama yapmanın doğru olmadığını söyledi.

Şimşek, parti içi meseleleri mecbur kalmadıkça kamuoyuyla basın üzerinden paylaşmayı doğru bulmadığını vurgulayarak, ''Ancak bazı meseleler var ki parti içi tartışmaların boyutunu aşıyor. 2 yıldır Kılıçdaroğlu'nun yönettiği CHP'de yeni bir klasik gelişti. Sabah erken kalkan demeçlerle parti yönetiyor. Türkiye'nin asırlık bir kurumunu kendi kafalarına göre yönetme anlayışı içindeler'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun ''Sabahattin Ali'yi CHP öldürdü'' ve ''AKP ile mücadele ederken kendimi 1940'ların CHP'si ile  karşı karşıya görüyorum'' şeklinde açıklamalarına atıfta bulunan Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Partinin tarihini bilse AK Parti'yi 1940'ların CHP'sine benzetmez. Sen laf ettiğin zaman, Erdoğan da cumhuriyetin geçmişine, cumhuriyeti kuranlara, CHP'ye laf saydırmakta haklıdır. Bu 2 yıl içinde arkadaşımızın ve arkadaşlarının ilkeler üzerinden doğru ve tutarlı bir siyaset geliştirme anlayışı içinde olmadıklarını görüyorum. CHP, kuruluşu ve kurtuluşu gerçekleştirmiş köklü bir kurumdur ve kuralları vardır. Sen bu kadar hassas, önemli bir konuyla ilgili arkadaşlarla müzakere yapmadan böyle bir açıklamada bulunursan sana oy veren 10 milyon seçmenini de arkadaşlarını da örgütlerini de üzersin.''

Şimşek, AK Parti'yi ''tek adam yönetimi'' olmakla suçlayan Kılıçdaroğlu'nun kendisin tek adam gibi davrandığını savunarak, şunları kaydetti:

''Anlaşılan o ki Sayın Kılıçdaroğlu ve birkaç arkadaşı, 'örgütlere kurumlara gerek yok, istediğim gibi hiç kimseyle müzakere etmeden CHP'yi yönetirim' anlayışında. Ben bunu reddediyorum. Arkadaşlarımızın da reddettiğini çok iyi biliyorum. Ancak sayın genel başkan bu örgütü reddedemez. Eğer 'Yeni CHP' söylemleriyle bunu yapıyorsa, açıkça reddi miras yapsın. Sayın genel başkanın bu ifadesi, ABD ile Barzani çizgisine düşmüştür. '4 parti anlaşırsa, benim başım üstüne' diyor. Dört parti anlaştı, özerklik istiyor, bunu kabul edebilir miyiz? Yaldızlı ifadelerle, demokratik, romantik açılımlarla terör örgütünü ortadan kaldırma değil, daha büyük destek verilmiş olur.''

Berhan Şimşek, Kılıçdaroğlu'nun 2 yıldır partiyi, partinin kurumlarını, partinin ilkelerini ve değerlerini törpülenmiş bir noktaya getirdiğini ileri sürdü.

Kaynak: AA



Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,185 µs